Volledig scherm
© ANP Pro Shots

FC Utrecht presenteert verdediger Bergström

FC Utrecht heeft zich vandaag versterkt met de 25-jarige verdediger Emil Bergström. Hij kost de club geen transfersom omdat hij zijn vorige contract bij het Russische Rubin Kazan liet ontbinden vanwege achterstallige betalingen. Bergström tekent voor drie jaar.

Met Bergström geeft directeur voetbalzaken Jordy Zuidam de (centrale) defensie de gewenste impuls. Door het vertrek van Dario Dumic (op huurbasis naar Dynamo Dresden) en Robin van der Meer (Excelsior) waren de opties beperkt met Willem Janssen, Ramon Leeuwin en Mark van der Maarel. Daarachter beschikte de club eigenlijk alleen over talenten die in het beloftenteam uitkomen.

Bergström is een speler die bij veel clubs op de radar stond sinds zijn contractontbinding in Rusland. Dat uitgerekend FC Utrecht met de drievoudig Zweeds international aan de haal gaat, mag een verrassing heten. Tijdens zijn periode bij Rubin Kazan, waar hij sinds 2015 onder contract stond, werd hij nog uitgeleend aan het Zwitserse Grasshoppers. Rubin Kazan pikte hem daarvoor op in zijn thuisland, waar hij voor Djurgardens IF speelde. Bergström is een centrale verdediger maar kan ook op de backposities uit de voeten.

Bergström is de vijfde versterking voor FC Utrecht dit seizoen. Eerder haalde Zuidam Joris van Overeem, Simon Gustafson, Leon Guwara en Othman Boussaid naar de club. Naar verwachting zal ook snel de deal over de Fransman Nicolas Gavory (23) worden beklonken. Hij staat onder contract bij Clermont (Ligue 2) en kan als linksback en op het middenveld uit de voeten.

Lees hier een interview met Emil Bergström.

FC Utrecht (English) on Twitter

✍️ Vällkommen till @fcutrecht, @Bergstrom_Emil!