Volledig scherm
© BSR Agency

FC Utrecht: teamgeest, keihard werken en ‘vol gaan’ tot dinsdag

Trainer Leonid Sloetski van het vermoeide Vitesse spreekt van een ‘survival of the fittest’, de play-offsfinale tussen FC Utrecht en zijn club. Ook Dick Advocaat kampt met veel twijfelgevallen, maar van moeheid is volgens hem geen sprake.

Door Tim Reedijk

In de heenwedstrijd in de halve finales tegen Heracles Almelo viel FC Utrecht fysiek positief op. Van alle clubs oogde die ploeg het fitst. Bij Vitesse draait Sloetski er allang niet meer omheen dat zijn selectie het zwaar heeft nu de wedstrijden zich opstapelen.

Quote

Martin Ødegaard is een exceptio­neel talent.

Dick Advocaat

Advocaat daarentegen mist alleen Leon Guwara, Simon Makienok en Othmane Boussaid met alle zekerheid morgenavond. Maar dat kan schone schijn zijn, want FC Utrecht kampt wel degelijk met veel twijfelgevallen richting de eerste finale morgenavond. Zeker is dat Timo Letschert, Joris van Overeem, Jean-Christophe Bahebeck en Riechedly Bazoer kampen met pijntjes en morgen opnieuw gescreend worden in de wellicht ijdele hoop dat ze bij de selectie kunnen zitten. Maar, stelt Advocaat: ,,Ik heb niet het idee dat de jongens moe zijn. Ik hoor ze er niet over klagen. Ze willen echt nog ‘vol gaan’ tot dinsdag en laten zien dat ze het kunnen.”

Martin Ødegaard, volgens Dick Advocaat een exceptioneel talent.
Volledig scherm
Martin Ødegaard, volgens Dick Advocaat een exceptioneel talent. © BSR Agency

Tegen Vitesse moet Advocaat het wapen Martin Ødegaard lamleggen, de uitblinker tegen FC Groningen dinsdag. ,,Een gods gift, een exceptioneel talent", vindt de trainer. ,,Echt een heel mooie speler om te zien. Dan denk je: het lukt hem niet, maar dan maakt hij weer een beweging en is hij los. Dat zijn spelers die wedstrijden kunnen beslissen voor je. Maar hij kost 20, 25 miljoen euro, waar hebben we het over? Dat kost de hele club hier, geloof ik. En Vitesse heeft nog een paar bepalende spelers die bij andere topclubs zo mee kunnen komen.

,,Wij moeten gewoon naar onszelf kijken en ons eigen spel spelen”, vervolgt Advocaat. ,,Wij weten waar onze kwaliteiten liggen. Wij moeten het van teamgeest en keihard werken hebben.”