Volledig scherm
© ANP Pro Shots

FC Utrecht verder met 'kleine' Amrabat

FC Utrecht heeft het contract met Sofyan Amrabat opengebroken en verlengd. De negentienjarige middenvelder uit Huizen ligt nu tot medio 2018 vast. In de nieuwe overeenkomst is een optie voor het seizoen 2018/2019 opgenomen.

Negen jaar geleden verruilde Amrabat, het broertje van Watford-aanvaller Nordin, HSV De Zuidvogels voor FC Utrecht, om vervolgens alle jeugdelftallen van de Utrechters te doorlopen. De middenvelder speelde jeugdinterlands voor Nederland en Marokko en debuteerde in 2014 in het eerste elftal van FC Utrecht. Sinds dit seizoen maakt hij deel uit van de A-selectie van trainer/coach Erik ten Hag.

,,Sofyan is een dynamische middenvelder, die in zowel verdedigende als aanvallende zin zijn steentje bijdraagt aan de ploegen waarin hij speelt,'' zegt Ten Hag. ,,Bij FC Utrecht heeft Sofyan al een grote ontwikkeling doorgemaakt, maar wij denken dat er nog veel meer rek zit in zijn kwaliteiten. We denken dat hij kan uitgroeien tot een sterkhouder. Wij zijn er daarom blij mee dat we deze zelf opgeleide speler langdurig aan ons hebben verbonden."