Volledig scherm
Riechedly Bazoer op archiefbeeld © BSR Agency

FC Utrecht walst over Duisburg in besloten oefenduel

FC Utrecht kan met een goed gevoel toewerken naar de kraker tegen Feyenoord volgend weekend. In een besloten oefenwedstrijd in Stadion Galgenwaard was FC Utrecht veel te sterk voor MSV Duisburg uit de Tweede Bundesliga: 6-0.

Dat trainer Dick Advocaat lijkt te willen voortbouwen op de basiself die indruk maakte tegen NAC Breda (0-4) blijkt wel uit het feit dat hij precies dezelfde formatie het veld in stuurde tegen MSV Duisburg, de nummer 17 van de Tweede Bundesliga. Weer 4-4-2 dus, met Sander van de Streek achter de spitsen Gyrano Kerk en Jean-Christophe Bahebeck.

Tegen NAC had dat elftal aan een uur genoeg om een eclatante 4-0 op het bord te zetten; vandaag duurde dat welgeteld 22 minuten. Sander van de Streek en Riechedly Bazoer schoten vanaf de rand van het strafschopgebied vlak na elkaar raak. Daarna was het in tien minuten tijd twee keer de beurt aan Gyrano Kerk, eerst met een fraai hakje achter het standbeen op aangeven van Sean Klaiber en vervolgens een goal na een voorzet van Nicolas Gavory.

FC Utrecht kreeg nog meer mogelijkheden op een grotere score, maar na rust ging de druk er enigszins af. Bazoer schoot wéér van afstand raak voor de 5-0 en het slotakkoord was van Urby Emanuelson, toen inmiddels al zes basisspelers vervangen waren. Zijn vrije trap belandde keurig in de kruising. 6-0 dus en voldoende perspectief voor de serieuze test volgende week tegen het dolende Feyenoord.