Volledig scherm
© BSR Agency
3
EINDE
1
  • Sander van de Streek 47'
  • Simon Gustafson 49'
  • Willem Janssen 73'
  • Gustavo Hamer 16'

FC Utrecht wervelt na rust voorbij PEC en behoudt perfecte score

FC Utrecht behoudt zijn perfecte score in de eredivisie. Voor de tweede speelronde op rij maakte de ploeg indruk, ditmaal met een overtuigende zege op PEC Zwolle (3-1).

Door Tim Reedijk

FC Utrecht is er veel aan gelegen om de kater van de Europese uitschakeling door Zrinjski Mostar weg te spelen. Dat lukte vorige week al met de overwinning bij ADO Den Haag (2-4), vandaag werd daar nog een schep bovenop gedaan.

Al leek de eerste helft tegen PEC verdacht veel op de heenwedstrijd tegen datzelfde Zrinjski in Stadion Galgenwaard, toen FC Utrecht heer en meester was maar Zrinjski zag scoren. Uiteindelijk bleef FC Utrecht toen steken op 1-1. Ook vandaag had de ploeg van trainer John van den Brom vanaf minuut één controle met een ijzersterk eerste kwartier. Maar bij bijkans de eerste keer dat PEC over de middenlijn kwam – een vrije trap op een meter of twintig van het doel – moest keeper Maarten Paes vissen. Gustavo Hamer klopte de nieuwe eerste doelman van FC Utrecht.

PEC leidde dus bij rust en mocht hopen op een goed resultaat in Utrecht, ware het niet dat de thuisploeg na rust wél doortastend was. Binnen vier minuten was het gedaan. Sander van de Streek zorgde twee minuten na rust voor de gelijkmaker na een geslaagde actie van Gyrano Kerk, weer de smaakmaker aan Utrecht-zijde. Weer eens twee minuten later kreeg FC Utrecht een strafschop toen spits Issah Abass gevloerd werd. En dat was uiteraard een koud kunstje voor penaltykiller Simon Gustafson.

PEC had al weinig in te brengen, die bliksemstart na rust maakte aan alle hoop een einde. FC Utrecht kon uiteindelijk nog uitlopen naar 3-1 via aanvoerder Willem Janssen, die toesloeg uit een dood spelmoment. FC Utrecht begint op stoom te raken en dat is interessant, in de wetenschap dat volgende week de kraker in de Kuip tegen Feyenoord- dat nu al vier punten minder heeft - op het programma staat.

Beluister hieronder de nieuwe AD Voetbalpodcast: