Volledig scherm
Timo Letschert in duel met Lex Immers, met Willem Janssen op de achtergrond. © BSR Agency

FC Utrecht wil zich mét Letschert herstellen van klap

Na een korte disciplinaire schorsing zit Timo Letschert dit weekend gewoon weer in de selectie van FC Utrecht. Die club moet zich zien te herpakken van een smadelijke 5-0 in Den Haag, zondag tegen Vitesse.

Afgelopen zondag kwam de selectie van FC Utrecht bij elkaar. Niet voor een straftraining, een ouderwetse bosloop, maar om de koppen bij elkaar te steken. Letschert – toen nog niet welkom – kwam op eigen initiatief en bood zijn excuses aan aan staf en spelers. Dinsdag werd hij in genade aangenomen en woensdag was hij weer volwaardig selectielid.

Na een reeks van acht ongeslagen wedstrijden was daar plotseling die ruime nederlaag bij ADO Den Haag én het incident met Letschert in de kleedkamer. Trainer Dick Advocaat zegt dat alle neuzen inmiddels weer dezelfde kant op staan. ,,Dit maken we toch wel eens meer mee? Tenminste, ik heb het wel vaker meegemaakt. Je neemt maatregelen, bespreekt het en je gaat weer over op de orde van de dag.”

Eerder dit seizoen werd Oussama Tannane voor de rest van het seizoen geschorst na herhaaldelijke misdragingen op de training. Letschert, uiteraard in een heel andere situatie, kwam er genadiger vanaf. Speelt in zo’n beslissing ook mee dat de cruciale ontknoping van het seizoen nadert? ,,Ik heb wel eens geleerd dat je jezelf nooit in de vingers moet snijden, dus misschien heeft dat onbewust meegewerkt”, aldus Advocaat. ,,Maar het waren zeker twee heel verschillende incidenten. Daar neem je je beslissing op. Tannane ging iets verder.”

Vitesse

Met Letschert werkt FC Utrecht dus toe naar de thuiswedstrijd tegen Vitesse, de nummer zeven van de eredivisie met drie punten minder. Advocaat mist alleen nog Simon Makienok en Emil Bergström met blessures, Cyriel Dessers kan voor het eerst sinds de blessure die hij opliep in de winterstop terugkeren in de selectie. Joris van Overeem is vandaag ziek, maar ‘De Kleine Generaal’ rekent op het meedoen van de belangrijke middenvelder zondag.

,,Vorige week hebben we een heel slechte beurt gemaakt”, aldus Advocaat. ,,Als je een bepaalde potentie hebt, mag dat niet gebeuren. Dat heb ik ze ook verteld. Je mag best een keer verliezen na acht wedstrijden, zeker een club als Utrecht, maar niet op deze manier. Dat moet een incident zijn. Zo’n extreme nederlaag heb ik niet zien aankomen. We moeten weer opnieuw beginnen.”