Zakaria Labyad.
Volledig scherm
Zakaria Labyad. © ANP Pro Shots

FC Utrecht wil zonder Labyad ‘puntjes op de i zetten’

FC Utrecht treedt zondag zonder Zakaria Labyad aan in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De begeerde topscorer kampt met hamstringklachten, opgelopen in de wedstrijd tegen FC Groningen (1-1). Uit voorzorg wordt hij zelfs buiten de selectie gehouden.

Door Tim Reedijk

Urby Emanuelson
Volledig scherm
Urby Emanuelson © ANP Pro Shots

De afwezigheid van de Marokkaans international past geheel in het plan van trainer Jean-Paul de Jong: niet-frisse jongens zo vlak voor de play-offs rust geven ten faveure van spelers die staan te trappelen. Zo speelde Giovanni Troupée tegen Groningen al op de plek van de met pijntjes kampende Sean Klaiber, die – als de voortekenen niet bedriegen – zijn plek gewoon weer terug heeft.

Ook Urby Emanuelson kan rekenen op een basisplaats: Yassin Ayoub ontbreekt door een schorsing na zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Ramon Leeuwin kampt nog altijd met liesklachten en dus zal aanvoerder Willem Janssen worden geassisteerd door Dario Dumic in het hart van de defensie. Naar verwachting sluit Leeuwin volgende week weer aan.

FC Utrecht gaat twee relatief onbeduidende wedstrijden tegemoet, eerst zondag in Almelo en dan volgende week thuis tegen VVV-Venlo. Plek 5 is stevig in bezit en pas bij een complete inzinking van de ploeg van De Jong wordt die uit handen gegeven. Toch benadert de trainer de komende wedstrijden serieus. ,,We hebben deze wedstrijden nodig om ons klaar te maken voor de play-offs. Heracles speelt de laatste thuiswedstrijd met deze trainer en is een ploeg dat er veel energie in stopt in thuiswedstrijden, bovendien hebben ze spelers die individueel aardig hun mannetje staan. Het verleden wijst uit dat beide ploegen in deze wedstrijd vaak goed aan elkaar gewaagd zijn.”

Na de wedstrijd tegen FC Groningen had Utrecht een weekendje vrij vanwege de bekerfinale. Die kwam op een goed moment, erkent De Jong. ,,We hebben jongens wat vrijaf gegeven en begin van de week de draad weer met een frisse geest opgepakt. Van daaruit willen we de puntjes op de i zetten.”

Jean-Paul de Jong (r).
Volledig scherm
Jean-Paul de Jong (r). © ANP Pro Shots