Volledig scherm
© Getty Images

Fer: Ideale scenario is terug naar Feyenoord, maar zover is het niet

Leroy Fer is de meest opvallende aanwezige tijdens het trainingskamp van Feyenoord in Oostenrijk. De 29-jarige middenvelder is transfervrij en hoopt terug te keren bij Feyenoord, maar de ex-international is nog niet fit.

,,Ik speel hier geen wedstrijden, maar ik train wel mee. Ik ben de club dankbaar. Ik wil nog niet teveel met de toekomst bezig zijn. Ik was aanvoerder van Swansea City, maar daar liep mijn contract af. Feyenoord geeft me de gelegenheid om fit te worden. Daar ben ik mee bezig. En ideaal zou zijn terugkeren bij de club waar het allemaal begon. Maar zover is het nog niet.”

Fer is een product van de jeugdopleiding van Feyenoord. Zo stroomde hij door naar de hoofdmacht, waarvoor hij op 17-jarige leeftijd debuteerde en later meer dan 100 wedstrijden speelde. Bovendien groeide hij in deze periode uit tot international in het Nederlands elftal.

In 2011 verruilde Fer Rotterdam voor 5 miljoen euro voor Enschede en FC Twente. Twee jaar later vertrok hij naar Engeland, waar hij via Norwich City bij Queens Park Rangers terechtkwam. Die club stalde hem aan het begin van 2016 in Wales bij Swansea City, dat hem later dat jaar permanent inlijfde.