Volledig scherm
© PRO SHOTS

Feyenoord en Aboutaleb: ga niet naar Arena

UpdateFeyenoord heeft zijn fans opgeroepen woensdag niet naar Amsterdam te gaan voor de wedstrijd om de KNVB-beker tegen Ajax. Ook burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam deed zo'n oproep: 'Ga alsjeblieft niet, blijf in Rotterdam en kijk tv', zei hij voor de camera van RTV Rijnmond.

De wedstrijd in de Arena is niet toegankelijk voor Feyenoordsupporters. Via het geruchtencircuit en sociale media kreeg de politie echter aanwijzingen dat mogelijk toch Feyenoorders naar Amsterdam komen voor het bekerduel.

Een politiewoordvoerder liet weten dat de boodschap van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan duidelijk is: geen uitpubliek bij de wedstrijd. 'We zullen er dan ook voor zorgen dat er geen massa Feyenoord-aanhangers in het stadion komt.'

Volgens de zegsman is er een nauwe samenwerking met de politie in Rotterdam en zullen vooral supporters van de harde kern worden herkend. 'Als we zien dat het Feyenoorders zijn, sturen we ze terug.' Hij wilde niet zeggen op welke manier dat gaat.

Feyenoord laat op zijn website weten dat een rustig en ordelijk verloop cruciaal lijkt om na dit seizoen weer kans te maken op de aanwezigheid van uitsupporters bij ontmoetingen tussen Ajax en Feyenoord. Dat is wegens ongeregeldheden al een aantal jaren niet toegestaan.

Eerder deze maand besloot Van der Laan dat de fans uit Rotterdam niet welkom zijn in de Arena. Omgekeerd mogen Ajax-fans ook niet naar het competitieduel in De Kuip. De wedstrijden tussen de rivaliserende clubs worden al vijf jaar zonder supporters van de bezoekende club gespeeld. Dit omdat het steeds tot kwetsende spreekkoren in de stadions en tot confrontaties tussen supporters kwam.