Volledig scherm
Foto ANP © anp

Feyenoord en Vitesse grootste stijgers in ranglijst Eredivisie

Feyenoord en Vitesse zijn in vergelijking met de stand na zeventien speelrondes in het seizoen 2010/11 de grootste stijgers op de ranglijst van de Eredivisie.

Volgens Voetbal International zijn de twee ploegen in een jaar tijd negen plaatsen gestegen. FC Utrecht presteerde verhoudingsgewijs het slechtst door van de zevende naar de veertiende plaats te zakken.

Feyenoord doet het dankzij het huidige puntenaantal (31) iets beter dan Vitesse (29). Vorig jaar stonden beide teams na zeventien duels op zeventien punten.

Lees de volledige lijst HIER.

  1. Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achtergestaan

    Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achterge­staan

    Daley Blind erkent dat zijn ploeg vanmiddag tekortschoot tijdens de confrontatie met PSV (3-0). Toch maakt de 28-jarige centrumverdediger zich nog geen zorgen. ,,Het seizoen is nog vroeg, er is nog niks aan de hand", stelt Blind voor de camera van Fox Sports. ,,Ik heb weleens 13 punten achtergestaan op PSV. Toen waren ze ook al aan het juichen en dansen, maar aan het einde van de rit stonden wij met de schaal", aldus de verdediger die doelt op het seizoen 2011/2012. Destijds veroverde Ajax onder leiding van Frank de Boer inderdaad de titel na een achterstand van 13 punten.