Volledig scherm
© AD Sportwereld

Feyenoord gaat samenwerken met FC Dordrecht

Feyenoord gaat samenwerken met FC Dordrecht. zo meldde de Rotterdamse club vanmiddag op de nieuwjaarsreceptie. De club uit de Keuken Kampioen Divisie moet in de nabije toekomst het podium worden voor talentvolle spelers uit de Kuip, die stap naar hoofdmacht niet direct kunnen zetten. 

Feyenoord ontbeert in tegenstelling tot Ajax en PSV de mogelijkheid om de talenten te laten rijpen, omdat de club laat het tweede elftal niet in piramide spelen. De Rotterdammers willen ieder jaar een vijftal spelers uitlenen aan de huidige hekkensluiter van de eerste divisie.

Algemeen directeur Jan de Jong gaf vanmiddag aan dat er heel bewust is gekozen voor FC Dordrecht. ,,Want ze spelen op echt gras en onder de rook van Rotterdam.”

Feyenoord wil met de optie-FC Dordrecht een viersporenbeleid doorvoeren. ,,We gaan maatwerk leveren", zegt De Jong. ,,Per speler bekijken we wat het beste is voor zijn ontwikkeling.’ Dit kan zijn: direct aansluiten bij het eerste elftal, meedoen met de reserves van het eerste elftal bij de beloften(competitie) op maandag, uitkomen in het vlaggenschip van de Academy, zijnde Feyenoord Onder 19, of dus een tijdelijke overgang naar FC Dordrecht.”

  1. Van Hooijdonk opnieuw van grote waarde voor NAC, De Graafschap blijft koploper
    Karakteristieken

    Van Hooijdonk opnieuw van grote waarde voor NAC, De Graafschap blijft koploper

    Maandagavond was Sydney van Hooijdonk met twee treffers tegen Jong AZ de gevierde man bij NAC. In het Rat Verlegh Stadion werd de zoon van Pierre van Hooijdonk beloond voor zijn goede optreden met een basisplaats tegen mede-degradant Excelsior. De wedstrijd tussen de nummers twee en drie op de ranglijst draaide niet op het gehoopte spektakelstuk uit, maar wel op opnieuw een mooie wedstrijd voor de negentienjarige aanvaller. Het werd 2-1.

Live Voetbal

home logo FC TwenteTWE
EINDE
2-3
Heracles AlmeloHER
away logo