Volledig scherm
© anp

Feyenoord hoopt op Guidetti en ploeggenoten van City

Feyenoord heeft goede hoop dat het langer kan beschikken over cultfiguur John Guidetti. De Zweedse spits wordt dit seizoen gehuurd van Manchester City, en ontpopt zich meteen tot publiekslieveling in De Kuip. Feyenoord hoopt bovendien een aantal ploeggenoten van Guidetti bij City te huren.

Technisch directeur van de Rotterdammers, Martin van Geel bezocht vorige week de miljoenenclub in Manchester, waar hij uitgebreid sprak met zijn collega bij de Citizens, Brian Marwood. 'City heeft veel spelers onder contract staan die voorlopig niet in aanmerking komen voor een plek in de basis, maar die zich bij ons verder zouden kunnen ontwikkelen', vertelt Van Geel in Voetbal International.

De technisch directeur is onder de indruk geraakt van de steenrijke club uit Manchester. 'Je weet niet wat je ziet. Dat complex wordt straks het mooiste ter wereld. Het is daarom goed de banden met City te onderhouden. Zij zijn heel tevreden over de manier waarop wij de ontwikkeling van Guidetti monitoren. Dat is zo uitgebreid, dat hebben ze bij geen een club waaraan ze spelers verhuren zo meegemaakt.'