Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

Feyenoord in beroep tegen straf na vuurwerk

Feyenoord wil niet een thuiswedstrijd spelen zonder supporters in de vakken R, S en T in De Kuip. De Rotterdamse voetbalclub noemt de uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB ‘buitenproportioneel’ en stapt naar de commissie van beroep.

Feyenoord kreeg de straf opgelegd omdat bezoekers van de bewuste vakken op woensdag 27 februari vuurwerk afstaken bij een bekerduel met Ajax. Feyenoord vindt de straf te zwaar, ook omdat seizoenkaarthouders tijdens die te spelen wedstrijd niet naar een andere tribune mogen uitwijken. De club benadrukt dat er nu fans worden gestraft die niets met het vuurwerk te maken hadden.

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.