Volledig scherm
© Gemeente Rotterdam

Feyenoord in gesprek met bedrijven over 'Maasstadion'

Feyenoord voert volop gesprekken met bedrijven die op het bedrijventerrein Stadionweg aan de Nieuwe Maas zijn gevestigd. Maandag was Gamma aan de beurt, en dinsdagmiddag schuift een vertegenwoordiger van een grote grondeigenaar aan de oostkant van de Veranda aan. Op beide plekken zou een 'Maasstadion' voor Feyenoord kunnen worden gebouwd.

Quote

We spreken met iedereen, op elke mogelijke bouwplaats

Woordvoerder Feyenoord

De eerste gesprekken met Gamma gingen maandag over de mogelijke verhuizing van de bouwmarkt, als Feyenoord ten westen van de wijk Veranda een nieuw stadion bouwt. Volgens vastgoedmanager Pim Pierrot, met 160 vestigingen van Gamma en Karwei onder zich, werd onder meer gesproken over potentiële nieuwe plekken voor het bedrijf.  

Opties
,,Ze boden de huidige plaats van Praxis aan, een gebouw daarachter óf de Noorderhelling (achter de McDonald's). Die laatste optie sprak me wel aan,'' zei hij na afloop van het ongeveer één uur durende onderhoud. Daarbij zat hij aan tafel met projectleider Frank Keizer van Feyenoord City en de projectmanager van de gemeente Rotterdam. De 'Gamma-locatie' is één van de drie opties voor de toekomstig voetbaltempel van Feyenoord in Rotterdam-Zuid.  

Met een vertegenwoordiger van belegger Multi-Let Industrial Property 13 bv, eigenaar van bedrijven naast Gamma aan de Korte Stadionweg, is eveneens recent gesproken over de plannen aan de westkant van de Veranda. ,,Maar dat is heel pril,'' zegt een woordvoerster. ,,We zitten nog niet in een fase dat er concrete oplossingen voorhanden zijn. Maar als het stadion bij ons komt, heeft dat absoluut consequenties.''

Met deze partij zou Feyenoord dan in één klap een groot deel van het gebied te pakken hebben. ,,Je kunt er een Kuip op bouwen,'' zegt de woordvoerster. ,,Al zie ik dat nog niet zo snel gebeuren hier.''

Oostkant
Ook bedrijven aan de oostkant van de Veranda, waar eveneens een 'Maasstadion' kan komen, schuiven aan bij Feyenoord. Vanmiddag is de beurt aan Paul Weijling van vastgoedadviseur Colliers International, die optreedt namens een Luxemburgse eigenaar van de Zuidpoort, Mike's Snookerclub, Sani-Dump en Haco aan de oostkant van de Veranda. ,,We hebben hier eerder mee te maken gehad, omdat een paar jaar geleden de Kuip ook hier moest komen,'' zegt hij.

Zijn taak is aan te horen wat de gemeente en Feyenoord City hebben te bieden, waarna hij zijn opdrachtgever informeert. ,,Ik ga dit gesprek heel open in.''

Volgens een woordvoerder van Feyenoord mag uit het gesprek met Pierrot niet de conclusie worden getrokken dat al is gekozen voor de Gamma-locatie. ,,We spreken met iedereen, op elke mogelijke bouwplaats. We nemen alledrie de mogelijkheden nog even serieus.'' Behalve de Gamma-locatie en de oostkant van de Veranda is ook de plek van de huidige Kuip nog een optie.  

Feyenoord wil eind deze week een knoop doorhakken over de plaats van Feyenoord City, inclusief het stadion.