Volledig scherm
© BSR Agency
1
EINDE
1
  • Mohammed Dauda 47'
  • Orkun Kökcü 45'+1'

Feyenoord kan uit weer niet winnen en verzuimt uit te lopen op AZ

Feyenoord is er opnieuw niet in geslaagd buiten de eigen Kuip te winnen. Op bezoek bij concurrent voor de derde plaats Vitesse kregen de Rotterdammers vooral in de slotfase enkele grote kansen, maar vooral Robin van Persie had het vizier niet op scherp. Het bleef bij 1-1.

Door Mikos Gouka

Na ruim een uur roerde het uitvak van Feyenoord zich in de Gelredome nog maar weer eens. Dit keer niet om, zoals gebruikelijk de laatste weken, luidkeels aan te dringen op het vertrek van technisch directeur Martin van Geel. De aanhang van Feyenoord scandeerde dit keer de naam van Nicolai Jørgensen, die ook in Arnhem tegen Vitesse niet op een basisplaats kon rekenen.

Robin van Persie is de man voor trainer Giovanni van Bronckhorst. In thuiswedstrijden als diepste middenvelder, op vreemde bodem als diepste spits. En omdat de knieblessure van Tonny Vilhena te ernstig was om het te laten spelen tegen Vitesse, werd jongeling Orkun Kökcü opeens basisspeler.

De technisch begaafde speler zette Feyenoord op slag van rust op 0-1. Sam Larsson zocht en vond Van Persie. Die kaatste en Kökcü vuurde keurig langs keeper Eduardo.

Maar erg lang konden Van Bronckhorst en zijn spelers niet genieten van de voorsprong. Kort na rust probeerde Cuco Martina een voorzet weg te werken, maar dat deed de verdediger via Mohammed Dauda, die als doelpuntenmaker de boeken in zal gaan omdat hij keeper Joris Delle met enig fortuin wist te passeren.

Vitesse wilde meer en Feyenoord diende weer eens te wisselen omdat St. Juste geblesseerd naar de kant ging. Eric Botteghin, die verrassend snel is hersteld van zijn knieblessure, kwam binnen de lijnen en Cuco Martina werd rechtsback. Het zegt alles over de status van Sven van Beek en Bart Nieuwkoop momenteel bij Feyenoord.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency

Jørgensen kan zich dat ook afvragen, al mocht de Deen het laatste kwartier nog opdraven als vervanger voor Kökcü. Maar ook dat leverde niet de vierde Rotterdamse uitoverwinning op dit seizoen. Al waren Robin van Persie en Jan-Arie van der Heijden (paal) er in de slotfase met kopballen nog erg dichtbij, al kon hetzelfde worden gezegd van Max Clark en Bryan Linssen namens de thuisploeg.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency