Volledig scherm
© anp

Feyenoord knokt zich naar zege op stug FC Dordrecht

UpdateIn de aanloop naar de thuiswedstrijd zaterdag tegen FC Dordrecht zei technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord het nog maar eens: het aantrekken van een trefzekere centrumspits in de winterstop 'ligt niet in de lijn der verwachtingen'.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp

Wellicht dat hij er na de moeizame 2-0 tegen de hekkensluiter anders over gaat denken. Want het scorende vermogen van de Rotterdamse ploeg is vooralsnog te laag om dit seizoen in de eredivisie een hoofdrol te kunnen vervullen. Tegen tien man brak middenvelder Jens Toornstra in de 86e minuut alsnog de ban, waarna invaller Ruben Schaken diep in blessuretijd de eindstand bepaalde.

FC Dordrecht had het in de eerste helft redelijk voor elkaar in de Rotterdamse voetbaltempel. Vanuit een gesloten defensie kon de hekkensluiter het ingecalculeerde offensief van Feyenoord goed pareren. De thuisploeg, zonder de geschorste gangmaker Jordy Clasie en de geblesseerde aanvaller Elvis Manu, hanteerde een te laag tempo om de hechte Dordtse afweer uiteen te spelen.

Af en toe ontstond er gevaar bij een dieptepass van Sven van Beek, Jens Toornstra of Lex Immers. Maar met name aanvaller Colin Kazim-Richards wist zich in kansrijke posities nauwelijks raad met de bal. De Turkse oud-international, die sinds begin oktober niet meer scoorde, had van Rutten toch weer de voorkeur gekregen boven Mitchell te Vrede.

Het uitgefloten Feyenoord begon getergd aan de tweede helft. Toornstra stuitte na een slimme hakbal van Kazim-Richards op doelman Filip Kurto en Terence Kongolo kopte op de lat. Nadien was ook een simpele kopkans aan Kazim-Richards niet besteed.

Door het uitblijven van een treffer nam de frustratie bij Feyenoord op en buiten het veld toe. Tonny Vilhena kreeg het zelfs even aan de stok met de zelfzuchtige Kazim-Richards. Na de rode kaart voor Marvin Peersman, na een stevige charge op Toornstra, leek het dappere FC Dordrecht vanaf de 72e minuut verloren. Doelman Kurto wilde echter van geen wijken weten. Tegen het schot van Toornstra had hij echter geen verweer (1-0) waarna ook Schaken nog fraai tot scoren kwam: 2-0.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
  1. Maher: Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren

    Maher: Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren

    Adam Maher besliste de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV (3-0) zaterdag in de 82ste minuut met een fraai schot van afstand. Gevoelens van revanche had de middenvelder niet, zei hij in De Galgenwaard. ,,Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren, maar het is niet zo dat ik er extra op gebrand was. Ik heb daar hele mooie tijden meegemaakt en kampioenschappen beleefd", zei Maher. ,,Ik ben weggegaan in een mindere periode, maar dat is ook voetbal.”