Volledig scherm
De profs van Feyenoord trainen in de toekomst aan de zuidkant van Varkenoord. © ANP Robin Utrecht

Feyenoord krijgt nieuw trainingscomplex

UpdateDe amateurs en jeugdvoetballers van Feyenoord zitten er vanaf 2018 weer warmpjes bij. Beide krijgen een gemoderniseerde en multifunctionele accommodatie op Varkenoord, waardoor ze de 'buurman' worden van de Sportcampus Rotterdam. Er komen langs de Olympiaweg vijf velden plus eentje voor de pupillen.

Volledig scherm
Jayden (8) speelt bij Feyenoord in de F1 en overhandigt hier een shirt aan wethouder Ronald Schneider.
Quote

Dit zijn de eerste duidelijk zichtbare stappen in de modernise­ring van de Sportcam­pus

Wethouder Ronald Schneider

De gemeente Rotterdam, de Sportclub Feyenoord en de profclub Feyenoord tekenden vanmiddag een overeenkomst die de bouw van de kersverse accommodatie mogelijk maakt. De werkzaamheden starten half volgend jaar.

Tegelijkertijd zijn de stad en de bvo Feyenoord druk in de weer met een nieuw trainingscomplex voor de profs, op het voormalige terrein van Hillesluis. Hiervoor is een intentieverklaring ondertekend.

De betrokken partijen zijn blij met het resultaat. Volgens algemeen directeur Eric Gudde is sprake van een 'belangrijk moment' op weg naar de verbetering van de topsportfaciliteiten in Rotterdam. ,,We zijn blij dat we na een lange voorbereidingsperiode nu dan zo ver zijn dat we echt stappen kunnen gaan zetten om een nieuwe accommodatie te realiseren die recht doet aan de ambities van de sportclub, de BVO en de stad.''

Volgens Gudde wordt er in totaal 21 à 22 miljoen euro in dit deel van Varkenoord geïnvesteerd. De stad neemt 6 miljoen euro voor zijn rekening, en Feyenoord 16 miljoen euro. Daarmee betaalt de bvo het nieuwe gebouw van de Sportclub Feyenoord, de accommodatie voor de jeugd én het trainingscomplex. ,,Hier komen alle faciliteiten samen. Zoals training, verzorging, persoonlijke begeleiding en analyse,'' zegt hij. In de Kuip hoeft de selectie alleen nog te zijn voor het spelen van wedstrijden. 

Stappen
Ook wethouder Schneider (Leefbaar, bouwen) is eveneens gelukkig met de situatie: ,,Dit zijn de eerste duidelijk zichtbare stappen in de modernisering van de Sportcampus. Ook andere sporters, georganiseeerd en ongeorganiseerd, krijgen hier straks de ruimte. Dit gebied wordt uitnodigend voor de bewoners van Zuid, maar ook de rest van de stad om te sporten en te recreëren. Het is daarmee een belangrijke bijdrage aan onze inspanningen om onze inwoners meer te laten bewegen.''

De ontwikkeling van Varkenoord staat los van de komst van Feyenoord City, de nieuwe voetbalstad op Zuid. Daartoe behoren een nieuw stadion aan de Nieuwe Maas, ten westen van de Veranda, en een tot wooncomplex verbouwde Kuip.

Volg AD Rotterdams Dagblad ook op Facebook.

Live Voetbal

home logo sc HeerenveenHEE
12:15
FC UtrechtUTR
away logo
home logo FC EmmenEMM
14:30
FeyenoordFEY
away logo
home logo PSVPSV
16:45
AjaxAJA
away logo
home logo ADO Den HaagADO
16:45
AZAZ
away logo
home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
4-0
RKC WaalwijkRKC
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
2-0
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo Willem IIWIL
EINDE
1-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo VitesseVIT
EINDE
4-2
Fortuna SittardFOR
away logo
home logo FC TwenteTWE
EINDE
2-3
Heracles AlmeloHER
away logo