Volledig scherm
Feyenoord - Young Boys. © BSR Agency

Feyenoord krijgt wéér voorwaardelijke straf na ongeregeldheden in Europa League

Feyenoord had voor uitwedstrijden in Europa al een voorwaardelijke straf open staan, maar nu hebben de Rotterdammers ook voor thuisduels in Europa een voorwaardelijke straf te pakken. De UEFA heeft Feyenoord die straf én een boete gegeven naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de thuiswedstrijd tegen Young Boys in de Europa League.

Volledig scherm
Feyenoord - Young Boys. © Pim Ras Fotografie

De ‘UEFA Control, Ethics and Disciplinary body’ heeft Feyenoord een boete opgelegd van 36.000 euro. Van dat bedrag is 20.000 veroorzaakt door het afsteken van vuurwerk en 16.000 euro voor het blokkeren van trappen. Verder bestaat de straf uit het sluiten en leeghouden van de eerste ring van de noordzijde (vakken Q, R, S, T en U) bij de eerstvolgende Europese thuiswedstrijd. Dit gaat dus om een voorwaardelijke straf met een proeftijd van een jaar.

Eerder kreeg Feyenoord al een voorwaardelijke straf van een Europees uitduel zonder publiek naar aanleiding van ongeregeldheden omtrent het uitduel met Young Boys. Ook die straf heeft een proeftijd van één jaar.