Feyenoord laat niemand gaan: ‘Als PSV belt voor Berghuis neem ik niet op’

VIDEOFeyenoord hoopt op korte termijn nog een middenvelder aan de selectie toe te voegen. Dat zei technisch directeur Frank Arnesen vandaag bij de presentatie van de Slowaakse spits Robert Bozenik, die een contract voor 4,5 jaar ondertekende. 

,,Feyenoord is gezond, maar er is nu geen geld meer voor transfers. We zullen creatief moeten zijn. Huren is de enige optie”, aldus Arnesen.

Feyenoord laat deze transferperiode geen spelers meer gaan, en zeker geen basisspelers. Een vertrek van aanvoerder Steven Berghuis is uitgesloten, ook als PSV zich bij een vertrek van Steven Bergwijn meldt voor de aanvoerder van Feyenoord. ,,Dan neem ik mijn telefoon niet op”, was Arnesen duidelijk.

Volledig scherm
© ANP Sport

Bozenik wordt bij Feyenoord langzaam gebracht. ,,Hij is pas twintig jaar. Dit is de eerste stap in het buitenland voor hem”, zei de technisch directeur. ,,We hebben intensief contact met Robert gehad. Hij is een hele goede en nuchtere jongen met veel ambities. Meerdere clubs wilden hem hebben, maar hij heeft bewust voor Feyenoord gekozen. Hij wil stap voor stap vooruit in zijn carrière.”

Volledig scherm
Robert Bozenik poseert in de Kuip. © ANP Sport

De kans lijkt groot dat Dick Advocaat ook volgend seizoen trainer is van Feyenoord. Arnesen gaat binnenkort om de tafel met de voormalige bondscoach. ,,Ik ben heel erg blij met wat Dick tot nu toe gedaan heeft en dat hij ons midden in het seizoen heeft geholpen. Maar we gaan pas later naar volgend seizoen kijken. Ik kan die vraag nu nog niet beantwoorden.‘’

De 72-jarige Advocaat volgde eind oktober de opgestapte Jaap Stam op. Feyenoord pakte tot dusverre 23 punten in een ongeslagen reeks van negen competitiewedstrijden en steeg van de twaalfde naar de derde plaats.

Bekijk hieronder beelden van de presentatie van Bozenik.

Volledig scherm
Feyenoord-aanwinst Robert Bozenik (l) en technisch directeur Frank Arnesen. © ANP Sport