Feyenoord speelde in het kampioensjaar 2017 met Opel op het shirt
Volledig scherm
Feyenoord speelde in het kampioensjaar 2017 met Opel op het shirt © ANP

Feyenoord laat Opel staan en stapt over op BMW

De selectie van Feyenoord rijdt vanaf komend seizoen niet meer in Opels maar in BMW’s. De overstap naar het Duitse topmerk betekent een nieuwe 4-jarige miljoenendeal voor Feyenoord in het autosegment en is het resultaat van intensieve gesprekken tussen de Rotterdamse club en alle betrokkenen bij het automerk. Ook de Rotterdamse BMW-dealer Breeman speelde in deze gesprekken een belangrijke rol.

Het is de eerste keer in de historie dat de club in BMW gaat rijden. Naast Opel waren Volkswagen en Toyota eerder aan Feyenoord verbonden. Het totale wagenpark voor spelers, staf, personeel van club en stadion en bedrijfswagens bedraagt zo’n 140 auto’s.

Na een jarenlange samenwerking eindigt hiermee aan het einde van dit seizoen de samenwerking tussen Opel en Feyenoord. Opel stapte in toen Feyenoord in een moeilijke periode zat en was tussen 2013 en 2017 als hoofdsponsor aan de club verbonden. Het Opel-logo stond voor het laatst op het Feyenoord-shirt tijdens de kampioenswedstrijd tegen Heracles. Het hoofdsponsorschap kreeg een vervolg in de vorm van een partnership dat komende zomer afloopt.