Volledig scherm
Sam Larsson in actie tegen Fortuna Sittard © BSR Agency

Feyenoord meldt Larsson ziek voor bekerduel

Feyenoord speelt het restant van de bekerwedstrijd vanavond (20.00 uur) tegen Fortuna Sittard (1-1) zonder Sam Larsson. De Zweedse aanvaller is ziek gemeld bij de KNVB. Luis Sinisterra lijkt zijn meest logische vervanger.

Door Wietse Dijkstra

Het duel in de achtste finales werd vorige week na 63 minuten gestaakt door scheidsrechter Kevin Blom vanwege de dichte mist in Limburg. Volgens de regels van de voetbalbond moeten beide ploegen voor de resterende 27 minuten (en de eventuele verlenging) vanavond met dezelfde elf spelers aantreden die op dat moment op het veld stonden.

Voor spelers die intussen geblesseerd of ziek zijn, wordt uiteraard een uitzondering gemaakt. In dat geval kan een sportarts die het de KNVB Sportmedisch Centrum is verbonden controleren of iemand echt niet in staat is om te spelen. Het ‘dossier Larsson’ ligt op dit moment in Zeist.

De Zweed is op dit moment geen basisspeler bij Feyenoord. Na zijn goede invalbeurt tegen Heerenveen stond Larsson stond vorige week echter wel aan de aftrap tegen Fortuna. Dit omdat Sinisterra toen niet fit genoeg was. Tegen Heracles maake de Colombiaan afgelopen zaterdag zijn rentree in de basis.

Ook op de bank is er een wijziging bij Feyenoord. Edgar Ié is hersteld van zijn hamstringblessure en gaat mee naar Sittard. Daarvoor hoeft de KNVB geen toestemming te geven. Beide ploegen mogen andere wisselspelers op het wedstrijdformulier zetten.

Zelfde 11 bij Fortuna

Fortuna Sittard speelt vanavond wel gewoon met de dezelfde elf als vorige week. ,,Iedereen is fit‘’, zegt Sjoerd Ars, technisch manager van de Limburgers, die ten opzichte van vorige week ook geen andere spelers op de bank hebben zitten. 

Beide ploegen hadden nog niet gewisseld en kunnen vanavond dus nog drie  invallers laten opdraven. Mocht er een verlenging komen dan mag er in die extra tijd zelfs een vierde keer worden gewisseld.

Fortuna stond wel op het punt van wisselen. Bassala Sambou stond klaar om Vitalie Damascan af te lossen. ,,Maar net op dat moment werd de wedstrijd gestaakt‘’, aldus Ars. ,,En omdat de wissel niet is doorgevoerd, staat Damascan gewoon in de basis. En nee, hij wordt niet na tien seconden vervangen door Sambou, haha.‘’ 

Andere scheidsrechter

Behalve Feyenoord komt ook de KNVB zelf komt met een opvallende wijziging. Niet Kevin Blom, de man die beide ploegen vorige week naar binnen stuurde, maar Martin van den Kerkhof is vanavond de scheidsrechter in Sittard. Volgens de regels is het niet noodzakelijk dat dezelfde arbiter ook het restant van een gestaakte wedstrijd fluit.

Volledig scherm
Kevin Blom legt uit aan Feyenoord-trainer Dick Advocaat uit waarom hij het duel in Sittard staakt. Voor het restant van het bekerduel is de scheidsrechter vanavond niet beschikbaar. © BSR Agency

Blom is vandaag niet beschikbaar omdat hij een bijeenkomst van de UEFA bijwoont. Samen met nog acht andere Nederlandse scheidsrechter die het komende EK een rol gaan spelen zit hij daarvoor op Mallorca.

Zijn vervanger heeft overigens ervaring met gestaakte wedstrijden. Van den Kerkhof maakte vorig seizoen vanwege onweer een vroegtijdig einde aan PEC Zwolle - FC Groningen. Hij floot later ook het restant van die competitiewedstrijd.

Fortuna-verdediger Clint Essers is de enige speler die extra op zijn tellen moet letten. Hij kreeg vorige week geel van Blom. Krijgt hij er ook een van Van den Kerkhof, dan is het voor hem einde wedstrijd.

Bekijk hier de laatste Feyenoord-video's: