Volledig scherm
© Pro Shots

'Feyenoord met Amrabat en St. Juste, Toornstra en Diks gepasseerd'

Feyenoord start vanavond waarschijnlijk in een ongebruikelijke 5-2-3-variant tegen het sterrenensemble van Manchester City. Naar verwachting ruimt trainer Giovanni van Bronckhorst een basisplaats in voor Sofyan Amrabat en Jeremiah St. Juste. Hun basisplekken gaan ten koste van die van Jens Toornstra en Kevin Diks.

In de vijfmansverdediging zijn Amrabat en Miquel Nelom, die de geblesseerde Ridgeciano Haps vervangt, de backs. Zij moeten vanavond de opkomende flankspelers Kyle Walker en Benjamin Mendy opvangen. In het systeem van Guardiola staan de vleugelverdedigers zeer diep opgesteld.

Tussen Amrabat en Nelom posteert Van Bronckhorst vermoedelijk drie verdedigers: St. Juste, Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden. Op het middenveld valt een mannetje weg en als de voortekenen niet bedriegen, is dat Toornstra. Tonny Vilhena en Karim El Ahmadi vormen het blok op het middenveld.

Flankaanvallers Steven Berghuis en Jean-Paul Boëtius kunnen op een basisplaats rekenen. Tussen hen in speelt Michiel Kramer, die de geblesseerde eerste spits Nicolai Jørgensen vervangt.

Vermoedelijke opstellingen
Feyenoord
: Jones; Amrabat, St. Juste, Van der Heijden, Botteghin, Nelom; El Ahmadi, Vilhena; Berghuis, Kramer en Boëtius.
Manchester CityEderson; Danilo, Stones, Otamendi; Walker, De Bruyne, Fernandinho, Silva, Mendy; Gabriel Jesus, Aguëro.

Volledig scherm
Vermoedelijke opstelling van Feyenoord. © AD