Volledig scherm
De Vrij. © pro shots

Feyenoord mist nog één miljoen van Lazio na transfer De Vrij

Uitspraak CASDe stap van Feyenoord naar het sporttribunaal CAS levert de Rotterdammers vooralsnog slechts de helft van de laatste betalingstermijn van de Italiaanse club op. Lazio dient nu ruim één miljoen over te maken naar de Kuip in plaats van de ruim twee miljoen die de Italianen nog dienden over te maken naar Rotterdam voor het aantrekken van verdediger Stefan de Vrij in 2014.

Door Mikos Gouka

Lazio, dat al 4,5 miljoen euro had overgemaakt naar Rotterdam, wilde de resterende twee miljoen euro niet meer betalen omdat de club die resterende miljoenen volgens eigen zeggen al had betaald. Alleen niet naar de bankrekening van Feyenoord, bleek later. Hackers zouden daarvoor verantwoordelijk zijn. De club uit de Serie A maakte het bedrag keurig over maar trapte vol in een truc van internetoplichters. Via een zogenaamde phishing mail werd door bedriegers ruim twee miljoen euro buitgemaakt. De Romeinen waren volgens eigen zeggen er van overtuigd een Nederlandse email te hebben ontvangen van Feyenoord.

Feyenoord had geen boodschap aan die fout en eiste het restant van de totale transfersom (6,5 miljoen euro) op. Het CAS ging met de uitspraak in het midden zitten. Feyenoord krijgt nog één miljoen, Lazio moet nog eenmaal in de buidel tasten voor de speler die inmiddels bij Internazionale speelt.

Volledig scherm
Stefan de Vrij in zijn tijd bij Feyenoord. © Pim Ras Fotografie

Feyenoord laat het er niet bij zitten. ,,Wij zijn inderdaad verwikkeld in een kwestie rondom de betaling van het derde en laatste deel van de transfersom voor Stefan de Vrij’’, bevestigt woordvoerder Raymond Salomon. ,,De betaling op de juiste bankrekening van Feyenoord door Lazio bleef uit. Daarop heeft Feyenoord diverse rechtsmaatregelen getroffen om het bedrag alsnog te incasseren. Inmiddels heeft Feyenoord via een uitspraak van de Court of Arbitration for Sport meer dan de helft van het openstaande bedrag alsnog ontvangen. Feyenoord is bezig met verdere maatregelen en verhaalsacties om ook het restant te innen. In het belang van het laatste doet Feyenoord hierover verder geen mededelingen.’’