Volledig scherm
Wilkshire moest zondag tegen ADO Den Haag vroeg naar de kant. © anp

Feyenoord mist Wilkshire tegen Heerenveen

UpdateTrainer Fred Rutten van Feyenoord kan woensdag in de wedstrijd tegen sc Heerenveen niet beschikken over Luke Wilkshire. De rechtsback liep zondag in het duel met ADO Den Haag een hamstringblessure op. ,,De ernst is lastig in te schatten. Het lijkt minder erg dan de vorige keer'', zegt Rutten vandaag.

De Australiër stond in de eerste seizoenshelft een maand aan de kant met eveneens een kwetsuur aan een hamstring.

Rutten liet ook weten dat hij niet teleurgesteld is dat er in de transferperiode geen spelers zijn bijgekomen. ,,Ik heb duidelijk aangegeven dat ik de selectie zo wilde houden. Dat is gelukt en daar ben ik blij mee", stelde Rutten.

Feyenoord kreeg een aanbod op Tonny Vilhena van Southampton en op Mitchell te Vrede van Wigan Athletic. ,,Ik vind het vooral een positief signaal dat we erin zijn geslaagd om deze groep bij elkaar te houden.''

De coach heeft wel zijn wensen voor versterkingen kenbaar gemaakt. ,,Maar als het niet lukt, houdt het op'', zei hij. Rutten staat wel open voor de eventuele komst van Dirk Kuijt. ,,Een fitte Kuijt is welkom. Kijk maar naar zijn staat van dienst.''

Kuijt zou zich hebben laten ontvallen dat hij een terugkeer naar Rotterdam wel ziet zitten. Zijn contract bij het Turkse Fenerbahçe loopt na dit seizoen af.