Volledig scherm
PREMIUM
Steven Berghuis baalt na een goal van Ajax. © Pro Shots

Feyenoord moet in de spiegel kijken

Feyenoord moet vanavond in Utrecht een directe aanval op plek 5 zien af te wenden. De Rotterdammers presteren zwaar ondermaats, maar in de Kuip lijken ze het vooral logisch te vinden.

Door Mikos Gouka

Giovanni van Bronckhorst knikte gisteren. De storm van kritiek die op hem en Feyenoord neerdaalde na de kansloze nederlaag tegen Ajax, die snapte hij wel. ,,Want wat we lieten zien, was ook allemaal teleurstellend’’, verzuchtte de trainer, die vanavond in Galgenwaard tegen FC Utrecht moet winnen om niet nog verder weg te zakken in de eredivisie. ,,Vooral in balbezit brachten we eigenlijk niets. Terwijl we dat wel hadden in de laatste wedstrijden van de Champions League.’’

Zowaar, een kritische blik in de spiegel. Laat het een start zijn. Want zeggen dat er iets niet goed is gegaan, het is bepaald geen gewoonte in de Kuip. Eerder andersom. Nieuwkomer Jan de Jong lijkt zich op dat vlak moeiteloos te hebben aangepast. De algemeen directeur lijkt, na iets meer dan twee maanden werken bij de regerend kampioen, achter elke deur in de Kuip een collega te ontdekken die in zijn ogen het predicaat ‘vakman’ verdient.