Volledig scherm
Stefan de Vrij. © AFP

Feyenoord naar CAS om 'bestolen' Lazio te laten betalen voor De Vrij

Feyenoord is naar het het sporttribunaal CAS gestapt om het laatste deel van de transfersom van Lazio Roma te kunnen innen. De Italiaanse club nam in 2014 verdediger Stefan de Vrij over, maar de Romeinen verzuimden de laatste termijn over te maken naar Rotterdam.

Volledig scherm
Het CAS in Lausanne. © REUTERS

Door Mikos Gouka

Volgens Italiaanse media zou het gaan om twee miljoen euro, een bedrag dat Feyenoord weigert te bevestigen of te ontkennen. ,,Over bedragen en details praten wij nooit’’ zegt een woordvoerder van Feyenoord. ,,Maar omdat wij de laatste termijn van de transfersom van Lazio Roma niet op onze rekening hebben ontvangen hebben we de zaak geruime tijd geleden aanhangig gemaakt bij het CAS.’’

Het internationale sporttribunaal moet Feyenoord aan veel geld helpen. ,,We zijn in afwachting van de uitspraak’’, laat Feyenoord weten.

In Italië hebben ze wel een uitleg voor het feit dat Feyenoord op het geld moet wachten. Hackers zouden liefst twee miljoen euro hebben gestolen van Lazio. De club uit de Serie A wilde het bedrag overmaken naar Feyenoord, maar trapte volgens de krant il Tempo vol in een truc van internetoplichters.

Via een zogenaamde phishing mail werd door bedriegers twee miljoen euro buitgemaakt. De Romeinen waren er van overtuigd een Nederlandse email te hebben ontvangen van Feyenoord.

De Vrij is bezig aan zijn laatste maanden bij Lazio Roma. Hij tekent spoedig een contract van vijf seizoenen bij Internazionale.