Volledig scherm
Er hangt Feyenoord een wedstrijd met een leeg Vak S boven het hoofd. © ANP

Feyenoord niet akkoord met vuurwerkstraf

Feyenoord is niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV. De KNVB deed een vooronderzoek na het afsteken van vuurwerk op de tribunes, dat niet is toegestaan. De aanklager wil dat Vak S van De Kuip één wedstrijd leeg wordt gehouden en dat de Rotterdamse club een boete betaald van 15.000 euro. Feyenoord versloeg in eigen huis de huidige koploper PSV met 2-1.

De strafmaat is gebaseerd op eerdere vuurwerkincidenten in De Kuip. Bij Feyenoord-Ajax (22 oktober 2017), Feyenoord-Willem II (28 februari 2018) en Feyenoord-PSV (31 januari 2018) werd ook vuurwerk afgestoken.
Doordat Feyenoord niet akkoord is gegaan met het voorstel wordt de zaak nu voorgelegd aan de tuchtcommissie.

Bij de met 6-2 gewonnen wedstrijd tegen Ajax op 27 januari was ook vuurwerk te zien. De openbaar aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart.

  1. Willem van Hanegem-special

    Willem van Hanegem-special

    Feyenoord-legende Willem van Hanegem wordt woensdag 75 jaar. AD Sportwereld viert dat met een schitterende special over de Kromme. Daarin onder meer een persoonlijke verhaal van verslaggever Sjoerd Mossou, een dubbelinterview tussen Willem van Hanegem en Johan Neeskens, herinneringen van onder anderen Hugo Borst en Henk Fraser, een uitgebreide terugblik op de Europa Cup-I-finale van 1970, uiteraard een groot interview met de jarige job zelf en veel en veel meer.