Volledig scherm
De spelers van Feyenoord onder 19 vieren feest. © Twitter.com/Feyenoord

Feyenoord onder 19 naar achtste finales in UEFA Youth League

Burger de heldFeyenoord heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de UEFA Youth League. De ploeg van trainer Cor Adriaanse won vanmiddag met 2-3 in de play-off bij FC Nitra in Slowakije. De linksbenige spelmaker Wouter Burger (16) maakte in blessuretijd de winnende treffer voor de Rotterdamse talenten.

Feyenoord werd in de eerste seizoenshelft knap tweede in poule F van de UEFA Youth League. Vier punten onder Manchester City, maar wel boven Sjachtar Donetsk en Napoli. Een play-off tegen Nitra was nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Voor de winnende goal van Burger hadden Orkun Kökcü (Feyenoord) en Marek Fábry (FC Nitra) allebei al twee keer gescoord. 

Ajax neemt het vanavond op De Toekomst op tegen de Franse topclub Paris Saint-Germain voor een plek bij de laatste zestien van de UEFA Youth League. 

Feyenoord is na FC Basel, Bayern München, FC Barcelona, Chelsea, Liverpool, Manchester City, FC Porto en Tottenham Hotspur het negende team dat zich plaatst voor de achtste finales van de UEFA Youth Leagues. De achtste finales worden gespeeld op dinsdag 20 en woensdag 21 februari.  

Opstelling Feyenoord onder 19: Van Leeuwen; Reith, Lewis (68’ Zwarts), Geertruida, Smeulers; El Bouchataoui, Wehrmann, Kökcü; Huijgen (46’ Van der Kust), Touré en Burger.

FSV De Feijenoorder on Twitter

De winnende!! 🔴⚪️💪 #FeyenoordO19 #Feijenoorder #UEFAYouthLeague https://t.co/OxYUIumBCp

Feyenoord Rotterdam on Twitter

Klein feestje in de kleedkamer! 😀🎶 #FeyenoordO19 #UYL https://t.co/H3ZX4ns5d7