Feyenoord ontvangt Amerikaanse investeerders met open armen

ZeggenschapFeyenoord staat voor één van de belangrijkste beslissingen in zijn geschiedenis. Een Amerikaanse partij wil fors investeren in de Rotterdamse club, die in ruil zeggenschap en een winstpercentage zal moeten afstaan.

Door Mikos Gouka

Een Amerikaanse investeringsmaatschappij heeft zijn zinnen gezet op Feyenoord en de club staat klaar om hen met open armen te ontvangen. In ruil voor vele miljoenen dollars wil de huidige top van Feyenoord serieus overwegen om veel zeggenschap te geven aan de Amerikaanse partij, die in Europa al wel in andere sporten stapte, maar nog niet eerder in de voetbalwereld. Feyenoord heeft het geld volgens president-commissaris Toon van Bodegom hard nodig ‘om verder te professionaliseren’.

  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.