Volledig scherm
De Kuip.

Feyenoord overweegt metamorfose Kuip

Feyenoord overweegt om De Kuip compleet te renoveren. De beslissing over de bouw van een nieuw stadion aan de Maas wordt al maanden uitgesteld. Daarom kijkt de Rotterdamse club naar andere opties.

Volledig scherm
Eric Gudde (linksboven) en Martin van Geel (midden) op de tribune in De Kuip. © ANP
Volledig scherm

Hannover
Feyenoord laat zich inspireren door Hannover 96. Die Duitse club verbouwde vier seizoenen lang elk jaar één tribune en heeft nu een prachtig nieuw complex. Ondertussen bleef Hannover tijdens de bouwwerkzaamheden het stadion bespelen.

Bouwval
'Er wordt gedacht aan een sloop/nieuwbouwvariant waarbij elk seizoen een hele zijde van het stadion wordt herbouwd', zegt algemeen directeur Eric Gudde in De Telegraaf. 'De aannemers garanderen ons tijdens de bouw nog een capaciteit van ruim 40.000 plaatsen. Het nadeel is dat de club over een lange periode met een bouwval te maken heeft. Je zit met onaantrekkelijke bouwtorens, zoals FC Twente die ook had.'

Acht trainingsvelden
In december hoopt Feyenoord toestemming van de gemeente te krijgen voor de aanleg van een nieuw trainingscomplex. De Rotterdammers brachten gisteren een bezoek aan De Herdgang van PSV om daar inspiratie op te doen.

De situatie bij Feyenoord nu is Eredivisie-onwaardig. Dagelijks moeten velden van amateurclubs geleend worden om diverse jeugdteams een trainingsmogelijkheid te geven.

'In de plannen liggen acht velden, waaronder enkele van kunstgras. Verder gebouwen en faciliteiten voor alle spelers, trainers en ook de amateurtak', zegt technisch directeur Martin van Geel. 'Dat nieuwe complex is hard nodig en we zijn hoopvol gestemd.'