Volledig scherm
© Pim Ras

Feyenoord-Roma stilgelegd na rood en gooien banaan

VideoDe wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma in de Europa League is vandaag na 55 minuten stilgelegd en na een afkoelingsperiode van een klein kwartiertje hervat. De Franse scheidsrechter Clément Turpin dirigeerde beide ploegen naar de kleedkamer, omdat supporters van de club uit Rotterdam voorwerpen op het speelveld van De Kuip gooiden. Ze deden dat uit onvrede over een rode kaart voor Mitchell te Vrede.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp

Feyenoord moet vrezen voor een hoge boete van de UEFA. Na de openingstreffer van AS Roma van Adem Ljajic gooiden supporters van de thuisploeg ook al voorwerpen op het veld.

Arbiter Turpin moest in de eerste helft ook al een grote opblaasbare banaan van het veld laten halen. De scheidsrechter legde na dit incident ook even het spel stil, omdat hij het vermoeden leek te hebben dat fans van Feyenoord de banaan naar een donkere speler van AS Roma hadden gegooid.

Op het moment dat de wedstrijd werd stilgelegd, leidde AS Roma met 1-0. Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde vorige week in 1-1.