Volledig scherm
Crysencio Summerville in actie tegen ADO Den Haag. © pro shots

Feyenoord schorst, beboet en verhuurt Summerville na knokpartij

Feyenoord heeft jeugdspeler Crysencio Summerville (17) flink gestraft naar aanleiding van een recente knokpartij in de kleedkamer met teamgenoot Mats Knoester, waarbij ook de broer van Summerville betrokken was.

De 17-jarige jeugdinternational blijft tot 1 januari 2019 geschorst en zal direct daarna voor de rest van het seizoen worden verhuurd. Bovendien krijgt Summerville de maximale boete opgelegd die volgens zijn contract mogelijk is en geeft Feyenoord hem een nog nader te bepalen taakstraf. Verder zal Summerville extra mentale begeleiding krijgen van Feyenoord. 

Summerville heeft inmiddels aangegeven de straffen te accepteren en nogmaals zijn excuses te zullen maken aan Mats Knoester, diens familie en de complete spelersgroep van Feyenoord JO19-1, de ploeg van trainer Dirk Kuyt. Knoester speelde vandaag met Jong Feyenoord tegen Jong FC Eindhoven. 

Excuses van Summerville

Summerville heeft inmiddels via zijn account op Instagram zijn excuses aangeboden. ,,Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden voor mijn acties en gedrag na de training van twee weken geleden. Ik wil me verontschuldigen richting Feyenoord en alle mensen die betrokken zijn bij de club, mijn teamgenoten en in het bijzonder wil ik sorry zeggen tegen Mats. Dit had nooit mogen gebeuren en zal nooit meer gebeuren. Uiteraard neem ik mijn verantwoordelijkheid voor mijn acties. Ik zal er voor nu alles aan doen om me als mens en voetballer verder te ontwikkelen.”

Volledig scherm
Crysencio Summerville. © pro shots