Volledig scherm
Jørgensen maakte de 3-0, inderdaad, met het hoofd. © ANP Sport
3
EINDE
1
  • Luis Sinisterra 9'
  • Nicolai Jørgensen 17' 26'
  • Joey Veerman 31'

Feyenoord slaat dankzij goals Jørgensen gaatje met Heerenveen

Feyenoord zet de opmars onder Dick Advocaat door. De ploeg bleef ook in de negende competitiewedstrijd onder de Hagenaar ongeslagen. Heerenveen verloor met 3-1.

Volledig scherm
© BSR Agency

Door Mikos Gouka

Toen Dick Advocaat verleden week in het Spaanse Marbella werd gevraagd naar de hervatting van de competitie tegen Heerenveen maakte de trainer van een Feyenoord een gebaar. Een gebaar met z’n handen alsof hij iets of iemand de nek omdraaide. Dat moest symbool staan voor hoe de Friese opponent aan te pakken. Die boodschap heeft Advocaat blijkbaar overgebracht op zijn spelersgroep. In rap tempo werd in de eerste helft het verschil gemaakt in de Kuip.

Luis Sinisterra opende de score met een fraaie omhaal nadat hij in balbezit was gebracht door Steven Berghuis. Spits Nicolai Jørgensen was volgens de coach op de goede weg en dat bewees de Deen in de eerste opdracht van 2020. Eerst schoot hij beheerst de 2-0 achter Warner Hahn en niet veel later keek de voltallige Friese defensie apathisch toe hoe de Scandinaviër een corner van Orkun Kökcü binnen knikte: 3-0.

Bekijk hier de hoogtepunten van Feyenoord - sc Heerenveen! (Premium)

Volledig scherm
© ANP Sport

Teleurstellend vervolg

Volledig scherm
Samba Sam Larsson viel sterk in. © Tom Bode Multimedia
Volledig scherm
Dick Advocaat: 20 punten uit 8 duels. © BSR Agency
Volledig scherm
Alen Halilovic is zijn schoen kwijt. © BSR Agency

Advocaat ging er eens goed voor zitten maar Feyenoord bracht zichzelf toch in onnodige problemen. Uitverdedigen van Eric Botteghin, Lutsharel Geertruida en Jens Toornstra ging zo moeizaam dat Joey Veerman doeltreffend kon uithalen: 3-1.

Feyenoord, dat Toornstra nog tegen de paal zag schieten, bofte dat Chidera Ejuke net naast schoot na een knappe solo.

Na rust hield Feyenoord het speelveld klein in de hoop met snelle tegenaanvallen toe te kunnen slaan. Advocaat begon na ruim een uur aan zijn gebruikelijke wissels. Sam Larsson kwam voor Luis Sinisterra. Maar Heerenveen bleef gevaarlijk.

Justin Bijlow, voor het eerst onder de lat bij een officiële wedstrijd van Feyenoord sinds een volledig jaar, redde knap op een slim lobje van Hicham Faik.

Larsson zag na een zeer fraaie actie zijn schot worden gekeerd door Hahn. Het was geen ramp, Feyenoord kwam niet echt meer in problemen en de ploeg kwam in punten gelijk met PSV, dat uiteraard nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
© ANP Sport