Volledig scherm
© pro shots

Feyenoord sluit trainingskamp af met nederlaag

Feyenoord heeft het trainingskamp in Marbella zaterdag afgesloten met een nederlaag tegen FC Basel. De Zwitserse kampioen was met 1-0 te sterk voor de ploeg van trainer Ronald Koeman. Marco Streller maakte na een kwartier het enige doelpunt.

Volledig scherm
© pro shots
Volledig scherm
© pro shots

Feyenoord speelde 70 minuten met de vaste basisploeg en daarna wisselde Koeman zijn volledige elftal. Ruben Schaken was in de eerste helft gevaarlijk met een schot op de paal en Graziano Pellè liet ook twee grote kansen onbenut. FC Basel baarde in de Champions League opzien door twee keer te winnen van Chelsea. De Zwitsers eindigden als derde in de groep en gaan daarom na de winter verder in de Europa League.

Feyenoord hervat het seizoen volgende week zondag met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Ondanks de nederlaag tegen Basel kijkt Koeman met een goed gevoel vooruit naar de tweede seizoenshelft. 'Dit was een goed trainingskamp voor ons. Het gevoel waarmee we richting de herstart van de competitie gaan is goed, al zullen we volgende week in Utrecht echt moeten laten zien dat we er klaar voor zijn', aldus Koeman. 'Tegen Basel zag het er in aanvallend opzicht goed uit bij ons, maar in de laatste fase waren we onnauwkeurig en ongelukkig. We waren niet de mindere tegen een technisch en fysiek sterke tegenstander.'

Volledig scherm
Trainer Ronald Koeman (l) overlegt met zijn technische staf, voorafgaand aan het duel met FC Basel. © pro shots