Volledig scherm
De Feyenoordspelers komen het veld op met Nouri-shirts. © Pro Shots

Feyenoord-spelers betreden veld in Nouri-shirts

Veel clubs uit de eredivisie - en normaal gesproken concurrenten van Ajax - betuigen vandaag op verschillende manieren steun aan Abdelhak Nouri.

Eerder deze week toen het nieuws naar buiten kwam dat de Ajacied ernstige en blijvende hersenschade heeft opgelopen kwamen er al talloze steunbetuigingen binnen via sociale media. Dit weekend zijn de clubs voor het eerst weer op het veld te vinden en daarbij wordt opnieuw aandacht besteed aan Nouri.

Zo kwamen de spelers van Feyenoord vanmiddag voor de oefenwedstrijd met de amateurs van S.D.C. Putten met een shirt met de naam en foto van Nouri, zijn rugnummer 34 en de tekst #StayStrongAppie het veld op.

Eerder op de dag kwamen de spelers van SC Heerenveen en NEC voor hun oefenduel ook al met speciale shirts het veld op. Beide ploegen hadden de naam 'Appie' laten drukken op shirts in de eigen clubkleuren. In een tweet lieten de Friezen aan Ajax weten er niet alleen voor te staan.

PEC Zwolle houdt vandaag open dag. Supporters kunnen hier shirts van de club laten drukken en aantal fans kozen ervoor om dit met Nouri's naam en rugnummer te doen.

Ook bij het oefenduel van Vitesse met Istanbul Basaksehir werd er stilgestaan bij het drama van Nouri.

Hersenletsel

Ajacied Abdelhak Nouri zakte vorige week zaterdag in elkaar tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen met hartritmestoornissen en belandde op de intensive care van het ziekenhuis in de Oostenrijkse stad.

Donderdag werd bekend dat Nouri ernstig en blijvend hersenletsel heeft. Een groot deel van zijn hersenen functioneert niet meer en de kans op herstel van deze cruciale hersenfuncties is nihil.