Volledig scherm
© Pro Shots
2
EINDE
4
  • Reuven Niemeijer 73' 81'
  • Steven Berghuis 22' 29'
  • Jean-Paul Boëtius 33'
  • Sam Larsson 90'+3'

Feyenoord swingt maar één helft en heeft kopzorgen om Jorgensen

Koploper Feyenoord heeft in Almelo de weer drie punten gepakt. Nadat in de eerste helft een medogenloze afstraffing voor Heracles in de lucht hing, werd het in de slotfase nog billenknijpen voor de Rotterdammers. De wedstrijd eindigde in 2-4. 

Nabeschouwing

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Door Mikos Gouka

Het moet voor de pauze hebben aangevoeld als een ontspannen trainingspartijtje. Als Feyenoord in Almelo de bal even niet had, drukte de ploeg zo fel en zo massaal Heracles naar achteren om dat probleem in sneltreinvaart weer op te lossen.

Bovendien was de regerend landskampioen op het natte kunstgras bijzonder effectief. Steven Berghuis zocht eenmaal de rechter- en eenmaal de linkerhoek naast keeper Bram Castro en dat leverde tweemaal succes op: 0-1 en 0-2.

Jean-Paul Boëtius ging vervolgens door met waar hij al sinds zijn terugkeer bij Feyenoord mee bezig is: rendement halen uit zijn acties. Zijn uithaal betekende 0-3. Toch zocht Feyenoord met enige zorgen het kleedlokaal op. Spits Nicolai Jorgensen, de grootste hater van kunstgras onder de Feyenoorders, voelde al snel in de wedstrijd aan zijn hamstrings, meldde zich aan de zijkant bij de medische staf en liet zich snel aflossen door Michiel Kramer.

Of de Scandinaviër er woensdag in de Kuip tegen Manchester City bij is als Feyenoord na lange tijd weer eens mag deelnemen aan de Champions League, is afwachten. De spits kampte ook vorig seizoen een tijdje met klachten aan het bovenbeen, destijds veroorzaakt door een zenuwbeknelling in de onderrug.

Het zou een enorme aderlating zijn voor Feyenoord. Ook Ridgeciano Haps, absent door een enkelblessure en vervangen door Miquel Nelom, is twijfelachtig voor woensdag. Maar goed, de Rotterdammers, waar Sam Larsson na rust debuteerde, moesten een dubbele bezetting krijgen en moet na het uitgeven van miljoenen absenties kunnen opvangen.

Na de pauze kabbelde de wedstrijd lang voort. Feyenoord acteerde lang niet meer zo fanatiek als voor rust. En dan blijkt hoe kwetsbaar de ploeg ook defensief kan zijn. Reuven Niemeijer zorgde voor 1-3 en de 2-3 (strafschop). De 3-3 hing zelfs nog in de lucht en dat was na de ijzersterke eerste helft van de Rotterdammers eigenlijk een wonder.

Vlak voor het eindsignaal maakte debutant Sam Larsson een einde aan de spanning in de slotfase. Hij benutte een kans voor open doel nadat Heracles-keeper Castro in een alles-of-niets-poging mee naar voren was gegaan. Feyenoord kwam zo met de schrik vrij.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots
Volledig scherm
© ANP Pro Shots

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten

Einde tweede helft!

GOAL! 2-4 Feyenoord. Sam Larsson maakt zijn eerste voor de Rotterdammers.

Gele kaart Jan-Arie van der Heijden

Deze chaotische spannende slotfase gaat nog vier minuten extra duren.

Gele kaart Brahim Darri

Gele kaart Lerin Duarte

De wedstrijd golft nu alle kanten op en staat in vuur en vlam. Gaat er nog iets veranderen aan de stand?

Gele kaart Kristoffer Peterson

GOAL! 2-3 Heracles! Reuven Niemeijer benut een strafschop. Peterson wordt gevloerd door Kevin Diks en Makkelie wijst naar de stip. Niemeijer schiet onberispelijk zijn tweede van de avond binnen. De wedstrijd staat op zijn kop. De zo riante voorsprong van Feyenoord is geslonken tot één goal.

FOX Sports on Twitter

De aanleiding van de pingel bij #herfey. Komt de landskampioen nog in de problemen in de slotfase? https://t.co/DvArZYsELJ https://t.co/PYTIxbEhdo

Joey Pelupessey wordt vervangen door Vincent Vermeij

GOAL! 1-3 Heracles! Brad Jones moet aan de bak op een schot van Gladon en is uit zijn doel. Reuven Niemeijer profiteert en kopt de bal binnen.

Gele kaart Tonny Vilhena

Jean-Paul Boëtius wordt vervangen door Sam Larsson. 'Samba Sam' mag zijn eerste minuten in het shirt van Feyenoord gaan maken.

Feyenoord Rotterdam on Twitter

Succes, Sam! #herfey (0-3) #Feyenoord

De tweede helft is tot nu toe een stuk minder spectaculair dan de eerste. Feyenoord zet niet echt meer aan en geeft kansjes weg. Heracles profiteert nog niet.

Bart van Hintum wordt vervangen door Lerin Duarte

Weer een kans voor Heracles, maar Darri schuift de bal net voorlangs het doel van Jones. De scherpte lijkt iets minder bij Feyenoord, maar de riante voorsprong houdt stand.

Direct een kans voor Heracles. Darri met de voorzet, maar de kopbal van Niemeijer wordt gepakt door Jones.

Tweede helft begonnen

Einde eerste helft. En wat een helft van Feyenoord. De Rotterdammers zijn heer en meester. Het enige smetje is het uitvallen van spits Nicolai Jørgensen.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots

De mooie eerste helft van Feyenoord is ook Ronald de Boer opgevallen.

Ronald de Boer on Twitter

Als mensen nog beweren dat een rechtspoot op rechts moet en een linkspoot op links ..dan zou ik zeggen...slaaplekker #berghuis #boetius

laad oudere berichten
Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
3
2
Rode kaarten
0
0
Balbezit
47%
53%
Strafschoppen
1
0
Hoekschoppen
3
6
Vrije trappen
9
17
Overtredingen
16
10
Buitenspel
2
0
Schoten op paal / lat
0
0
Schoten op doel
6
11
Gered door de doelman
7
4
Schoten naast
6
6
Terug naar boven

Opstelling

4-3-3
4-3-3
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven