Volledig scherm
Georginio Wijnaldum. © ANP

Feyenoord vangt van PSV vijf miljoen voor Wijnaldum

Georginio Wijnaldum speelt volgend seizoen voor PSV. Gisteravond naderden de Eindhovenaren een akkoord met Feyenoord, vandaag worden zo goed als zeker de officiële handtekeningen gezet. De Rotterdammers incasseren een transfersom van vijf miljoen euro voor de aanvallende middenvelder, zo meldt het AD.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP

Feyenoord probeerde de afgelopen weken tevergeefs om het medio 2012 aflopende contract van Wijnaldum (20) open te breken en langdurig te verlengen. Waar technisch directeur Martin van Geel wel slaagde om aanvoerder Ron Vlaar en talent Stefan de Vrij langer te strikken, daar werd het begin deze week helder dat Wijnaldum héél andere plannen had.

De bij Sparta begonnen Wijnaldum liet Feyenoord weten dat hij in deze fase van zijn loopbaan nog niet naar het buitenland wilde verkassen. Een stap naar Eindhoven had zijn absolute voorkeur, ondanks officieuze pogingen van FC Twente om hem warm te maken voor een overgang naar de Grolsch Veste.

'Een speler van Feyenoord kan in de eredivisie alleen nog naar FC Twente of PSV',  vertelde Wijnaldum onlangs in deze krant. 'Een transfer naar Ajax zou onmogelijk zijn.''

Martin van Geel sleepte er gisteravond een acceptabel transferbedrag uit voor Feyenoord. Wel ingevoerde bronnen reppen over een bedrag van vijf miljoen euro. Een kwart gaat overigens naar de investeerders in Talent Pool I, waartoe Wijnaldum behoorde.

Omdat eerder Luc Castaignos (voor 2,1 miljoen euro naar Internazionale), jeugdspeler Karim Rekik (450.000 euro naar Manchester City) en Nathan Aké (800.000 euro naar Chelsea) voor veel geld vertrokken, heeft Feyenoord eindelijk weer eens een lucratieve transferzomer.

De club hoopt door die verkopen eerdaags toestemming te krijgen van de licentiecommissie van de KNVB om zich weer officieel op de transfermarkt te begeven. Het geïncasseerde bedrag wordt nu nog volledig aangewend om de schuldenlast te verlichten. Feyenoord heeft wel Lasse Schöne (NEC) scherp in het vizier om Wijnaldum op te volgen.

Wijnaldum moet persoonlijk nog tot een akkoord komen. Maar hij zal de deal nooit af laten ketsen. Of Feyenoord ook rekening moet houden met een vertrek van Leroy Fer is allerminst zeker. FC Twente wil de middenvelder graag inlijven, maar moet dan wel miljoenen neertellen. 'En één speler verkopen vinden wij eigenlijk wel voldoende', liet Van Geel zondag al optekenen.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© anp