Volledig scherm
© Pim Ras

Feyenoord - VVV wordt op donderdag 6 december ingehaald

Kapotte transformatorDe competitiewedstrijd Feyenoord – VVV-Venlo is opnieuw ingepland en zal nu worden gespeeld op donderdag 6 december. Het duel, dat gisteren moest worden gestaakt nadat het licht in De Kuip al na een minuut uit viel, wordt die avond vanaf 20.00 uur in z’n geheel over gespeeld.

Het duel Feyenoord – VVV-Venlo was gisteren nog geen minuut oud toen de stadionlampen plots uitvielen. Omdat de problemen niet snel konden worden verholpen, werd de wedstrijd definitief gestaakt. Met de nieuwe datum valt de wedstrijd tegen VVV-Venlo voor Feyenoord tussen de competitieduels met PSV (thuis, zondag 2 december) en FC Emmen (uit, zondag 9 december).

Volledig scherm
Scheidsrechter Bas Nijhuis kijkt onheilspellend naar de lichtmasten die het niet doen. © Pim Ras Fotografie

Feyenoord is bij monde van algemeen directeur Jan de Jong blij dat ‘dankzij bereidwillige medewerking van KNVB, VVV Venlo en de gemeente’ vandaag al een datum kon worden bepaald voor het inhalen van de wedstrijd. ,,Als bespeler van het stadion willen we natuurlijk zekerheid dat dit niet nog eens kan gebeuren’, benadrukt hij nog maar eens. ,,Onze supporters en ook die van VVV verdienen een groot compliment voor de wijze waarop zij deze teleurstellende avond hebben ondergaan.”

Seizoenkaarten en aangekochte kaarten voor deze thuiswedstrijd blijven gewoon geldig. Supporters die losse kaarten hebben gekocht voor dit duel, maar niet in de gelegenheid zijn om donderdagavond 6 december naar De Kuip te komen, kunnen het geld van hun aangekochte kaarten terugkrijgen. 

Probleem in het stadion

,,Het probleem zat echt hier binnen in het stadion, zoals we gisteren al direct vermoedden,” weet directeur Jan van Merwijk. ,,Een deel van de techniek – onder meer een transformator en meerdere relais - blijkt het te hebben begeven en deze zullen worden vervangen. Daar hebben we een paar dagen voor nodig, vooral ook omdat we na vervanging van de kapotte onderdelen goed willen testen en bovendien een zogenoemde workaround gaan creëren. Deze ‘back-up’ zal zorgen dat zelfs in het zéér onwaarschijnlijke geval dat dit ons nog eens overkomt, we dan toch heel snel weer de verlichting kunnen aansturen en een wedstrijd dus niet hoeft te worden gestaakt.”

Van Merwijk benadrukt nogmaals ‘ongelooflijk te betreuren’ dat de wedstrijd door de storing niet kon worden afgewerkt. ,,Zelf heb ik er een heel slechte nacht van gehad, maar het blijft vooral enorm zuur voor de teams en de supporters.”

Van Merwijk kreeg behalve van Feyenoord gisteren ook bezorgde telefoontjes van de KNVB uit Zeist. De eerstvolgende wedstrijd in De Kuip is immers op 16 november de interland Nederland – Frankrijk. ,,Het is duidelijk dat iedereen zeker wil weten dat dit niet nog eens gebeurt. Als stadiondirecteur sta ik daar precies zo in. Vandaar dat we alles op alles zetten en het zekere voor het onzekere nemen, onder meer door straks de oplossing zeer uitvoerig te testen.”

Volledig scherm
Jan van Merwijk, stadiondirecteur van De Kuip. © Marco de Swart