Volledig scherm
© Carla Vos

Feyenoord wil oude traditie in ere herstellen

Feyenoord traint volgende week een dag voor de Klassieker tegen Ajax opnieuw achter gesloten deuren. De Rotterdamse club gaat wel samen met supportersvereniging FSV de Feijenoorder proberen een 'oude' traditie in ere te herstellen. In het verleden trok de laatste training voor ontmoetingen met Ajax altijd duizenden fans naar Varkenoord.

De massale steunbetuiging van de Rotterdamse aanhang ging vaak gepaard met het afsteken van vuurwerk. Bij een van de laatste keren liep het echter uit de hand en vielen meerdere gewonden rond het trainingsveld.

Vuurwerk was vanaf dat moment verboden en dat had zijn weerslag op de animo voor het bezoeken van de laatste training voor de Klassieker. Vorig jaar oktober kwamen zo'n duizend supporters naar De Kuip, waar toen werd getraind. Trainer Giovanni van Bronckhorst besloot enkele maanden later maar gewoon besloten te oefenen in de aanloop naar het duel in Amsterdam.

,,Feyenoord betreurt dat er niet meer gegarandeerd sprake is van een zeer druk bezochte laatste training en wil het er daarom niet bij laten zitten'', meldt de club. ,,Feyenoord heeft de officiële supportersvereniging FSV de Feijenoorder dan ook gevraagd mee te denken naar een manier om de laatste training voor de Klassieker nieuw leven in te blazen. Dit moet leiden tot een laatste training met een Feyenoord-waardige uitstraling, die de selectie net die extra energie geeft om een dag later de punten binnen te halen.''

Feyenoord hoopt dat dit al kan gebeuren in de aanloop naar de thuiswedstrijd op 27 januari tegen Ajax. Op 28 oktober treffen de aartsrivalen elkaar eerst in Amsterdam.