anp
Volledig scherm
© anp
2
EINDE
1
 • Anass Achahbar 59' 63'
 • Memphis Depay 68'

Feyenoord wint topper na droomwedstrijd Achahbar

.

Nabeschouwing

anp
Volledig scherm
© anp
anp
Volledig scherm
© anp
anp
Volledig scherm
© anp

Voor PSV blijft De Kuip een onneembare vesting. De koploper van de eredivisie, die in 2009 voor het laatst won in Rotterdam, ging opnieuw kopje onder op bezoek bij Feyenoord: 2-1. Anass Achahbar zorgde er met twee prachtige doelpunten voor dat PSV voorlopig nog geen kampioensfeest hoeft te organiseren. Hij verstevigde daarmee tevens de derde plaats van Feyenoord.

Achahbar groeide uit tot de held van Feyenoord met zijn treffers in de 59e en 63e minuut. Memphis Depay bracht PSV terug in de wedstrijd met zijn zeventiende treffer van het seizoen, maar de ploeg van trainer Phillip Cocu kon niet voorkomen dat het wederom onderuit ging in Rotterdam. Feyenoord verstevigde met de winst de derde plek op de ranglijst.

Achahbar beschaamde het vertrouwen van Rutten niet. Integendeel, want de kleine spits groeide met twee schitterende doelpunten uit tot de Rotterdamse held. Hij brak de wedstrijd na bijna een uur open met een prachtige volley. Amper vier minuten later, nadat de doorgebroken Memphis Depay een reusachtige kans op de gelijkmaker had gemist, knalde Achahbar de bal opnieuw feilloos in de hoek langs doelman Jeroen Zoet (2-0).

Rommelig
De spits beloonde Feyenoord zodoende voor een sterke start na rust, nadat de eerste helft heel rommelig was verlopen. In de eerste 45 minuten hadden beide ploegen amper uitgespeelde aanvallen laten zien, vooral vanwege het vele balverlies. De opening was nog wel spectaculair, want na twaalf seconden stond Lex Immers al vrij voor het PSV-doel. De schaduwspits tikte de bal echter ver naast. Veel meer echte kansen kreeg de thuisclub voor rust niet. De bezoekers uit Eindhoven loerden vooral op de counter en waren via Adam Maher (schot op de lat) dichtbij een treffer.

Na het inbrengen van Jean-Paul Boëtius direct na rust nam Feyenoord de wedstrijd in handen. Na de twee doelpunten van Achahbar bracht Depay de spanning terug met de 2-1, maar ondanks een paar kansen wilde de gelijkmaker niet vallen voor PSV.

anp
Volledig scherm
© anp

Liveblog

 geen nieuwe berichten

Afgelopen! Feyenoord wint met 2-1 van PSV.

Vijf minuten extra speeltijd...

Elvis Manu lijkt de wedstrijd dan toch echt te gaan beslissen, maar hij lijkt gevloerd te worden. Geen penalty, zo oordeelt Van Boekel.

Rick Karsdorp wordt vervangen door Khalid Boulahrouz. Ook de jonge verdediger heeft kramp.

Jean-Paul Boëtius moet de wedstrijd beslissen na goed afgeven van Colin Kazim-Richards, maar de aanvaller stuit op Jeroen Zoet. Ook de rebound van Elvis Manu is een prooi voor de doelman.

PSV loert op de gelijkmaker en af en toe zijn de Eindhovenaren dreigend voor de goal van Kenneth Vermeer, maar concrete kansen zijn er niet meer geweest.

Adam Maher wordt vervangen door Rai Vloet.

Vrije kopkans voor Luuk de Jong, maar hij kopt vrij ruim over. Dat soort kansen zijn normaal gesproken wel aan de spits besteed...

Schot van Jürgen Locadia gaat naast. PSV aast op de gelijkmaker.

Tweevoudig doelpuntenmaker Anass Achahbar wordt vervangen door Colin Kazim-Richards, die bij zijn entree meteen Joshua Brenet een beuk geeft. De toon is gezet.

getty
Volledig scherm
© getty

GOAL! 2-1 PSV! Memphis Depay haalt hard uit van ver en Kenneth Vermeer staat erbij en kijkt ernaar. PSV is terug in de wedstrijd!

Luciano Narsingh wordt vervangen door Jürgen Locadia.

Elvis Manu is Joshua Brenet kwijt en gaat schuin op de goal af, maar Jeroen Zoet redt op zijn inzet.

GOAL! 2-0 Feyenoord! Weer een goede treffer van Anass Achahbar! Wat een jongensdroom voor de Hagenees... Hij krijgt de bal op z'n borst aangespeeld en haalt verwoestend uit in de verre hoek: 2-0.

GOAL! 1-0 Feyenoord! Uitgerekend Anass Achahbar breekt de ban met een schitterende volley. De kleine spits, die van ver moest komen, staat randje buitenspel maar werkt de bal knap af.

Behoorlijke kans voor Elvis Manu, die stuit op Jeroen Zoet.

Scheidsrechter Pol van Boekel lijkt een penalty te geven na een handsbal van Joshua Brenet in het zestienmetergebied, maar hij fluit voor buitenspel van Elvis Manu. Terecht, blijkt uit de beelden. Het was weliswaar hands, maar de aanvaller stond op het moment van spelen buitenspel.

Een vrije trap van Memphis Depay komt terecht bij Luuk de Jong, maar hij mist de bal volledig. Die bal had tussen de palen gemoeten...

Eerste kans van de tweede helft is voor Memphis Depay. Hij schiet een vrije trap van ver recht op Kenneth Vermeer af, maar er zit een lastige stuiter in de trap. Vermeer redt uiteindelijk simpel.

laad oudere berichten
Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
1
1
Rode kaarten
0
0
Balbezit
51%
49%
Strafschoppen
0
0
Hoekschoppen
7
4
Vrije trappen
20
18
Overtredingen
16
16
Buitenspel
2
4
Schoten op paal / lat
0
1
Schoten op doel
7
3
Gered door de doelman
2
5
Schoten naast
3
5
Terug naar boven

Opstelling

4-2-1-3
4-3-3
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven
 1. Uniek: tiener gooit onmogelijke split op bowlingbaan
  Play

  Uniek: tiener gooit onmogelij­ke split op bowling­baan

 2. Wonderlijke stoot tijdens WK-kwalificatie snooker
  Play

  Wonderlij­ke stoot tijdens WK-kwalifica­tie snooker