Volledig scherm
Otman Bakkal. © pro shots

Feyenoord zegt contracten van zeven spelers op

Feyenoord zal het aflopende contract van derde keeper Ronald Graafland voor 1 april formeel opzeggen. De clubleiding kan de ervaren doelman niet garanderen dat hij komend seizoen tot de selectie van oefenmeester Fred Rutten behoort.

Volledig scherm
Ronald Graafland © pro shots

Dat hangt vooral af van de Griekse keeper Kostas Lamprou. Die staat komend seizoen nog onder contract, maar de bedoeling is dat hij elders op huurbasis zal worden gestald.

Zolang de Griek geen nieuwe club heeft gevonden, blijft Graafland in de wachtkamer. Technisch directeur Martin van Geel trok Warner Hahn van FC Dordrecht al aan als nieuwe doelman. Hij moet komend seizoen met Erwin Mulder uitvechten wie eerste doelman wordt in De Kuip.

Mulder mag dan geregeld volop kritiek krijgen, de laatste weken is er weinig op hem aan te merken. Feyenoord kan zondag in De Kuip tegen Go Ahead Eagles voor de derde keer op een rij de nul achterin houden.

Over het scorend vermogen van het elftal heeft coach Ronald Koeman ook geen klagen. De laatste 21 thuisduels scoorde Feyenoord minimaal eenmaal. Bovendien zijn de Rotterdammers in het kalenderjaar 2014 de meest scorende ploeg in de Eredivisie met 23 treffers in 10 wedstrijden. AZ is tweede met 20 uit 11 wedstrijden.

Bakkal en Fernandez
Feyenoord zegt ook het aflopend contract van Otman Bakkal voor 1 april officieel op. Voor de middenvelder is komend seizoen in De Kuip geen plaats meer. Ook Guyon Fernandez heeft te horen gekregen dat zijn aflopende contract bij de Rotterdammers niet zal worden verlengd. Jordy van Deelen, Mats van Huijgevoort, Boy de Jong en Kaj Ramsteijn moeten eveneens vertrekken uit De Kuip. 

Feyenoord heeft het contract met de 19-jarige Lucas Woudenberg wel verlengd. De talentvolle verdediger is dit seizoen verhuurd aan Excelsior, maar zal in de voorbereiding op het nieuwe seizoen aansluiten bij de selectie van de nieuwe trainer Fred Rutten.