Feyenoord zet Boëtius tijdelijk uit selectie

VIDEOFeyenoord heeft Jean-Paul Boëtius (24) tijdelijk uit de selectie gezet. De vleugelaanvaller weigerde afgelopen zaterdag na afloop van de oefenwedstrijd tegen Fenerbahçe (3-3) nog een training af te werken met de spelers die niet in actie kwamen of invielen. 

Boëtius traint de rest van de week niet mee met de eerste selectie van Feyenoord, dat komende zondag in De Kuip aantreedt tegen het Spaanse Levante. De vleugelaanvaller is om disciplinaire redenen voor een week teruggezet naar het beloftenelftal en zal zondag ook niet tot de wedstrijdselectie behoren. Bovendien krijgt Boëtius een geldboete.

De clubleiding en technische staf van Feyenoord hebben Boëtius deze straffen opgelegd nadat hij afgelopen zaterdag in Istanbul na de oefenwedstrijd tegen Fenerbahçe (3-3) weigerde om nog een korte training af te werken met de spelers die niet in actie kwamen of kort invielen. Dit om ook op deze dag van de opbouw naar het nieuwe seizoen voldoende fysieke inspanning te hebben verricht. Boëtius, die tegen de Turkse topclub de hele wedstrijd op de bank bleef, weigerde om mee te doen aan die training. Boëtius heeft inmiddels excuses aangeboden en de opgelegde straffen aanvaard, zo laat Feyenoord weten. 

Volledig scherm
Jean-Paul Boëtius in actie tegen Young Boys. © Pro shots
Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie