FC Utrecht - Feyenoord.
Volledig scherm
FC Utrecht - Feyenoord. © BSR Agency, AD

Feyenoord ziet finale met FC Utrecht wel zitten, maar niet om EL-ticket

PollDat Eric Gudde gisteren bij Studio Voetbal toch opeens weer opperde dat de bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord eventueel nog kan worden gespeeld, was opvallend. De directeur betaald voetbal van de KNVB voegde er wel snel aan toe dat het duel nooit meer om de Europese tickets zal gaan omdat de wedstrijd sowieso niet voor 31 augustus kan worden gespeeld. ,,Je kunt er een soort openingswedstrijd, een galawedstrijd in september of oktober van maken’’, zei Gudde.

Door Mikos Gouka

Het zal FC Utrecht nog meer hoop hebben gegeven. Die club denkt al langer dat er alsnog een bekerfinale komt en ook nog eens met inzet een ticket voor de groepsfase van de Europa League. De Domstedelingen vechten het besluit van de KNVB aan bij de UEFA. Want de kans is aanwezig dat de datum waarop de Europese ticketverdeling moet zijn ingediend bij de UEFA, 25 mei, wordt opgeschoven.

Morgen reist een afvaardiging van FC Utrecht af naar Zeist voor een gesprek met Gudde en KNVB-voorzitter Just Spee. Daarin wil de club met de KNVB tot een oplossing te komen, nu wedstrijden voor 1 september langzaam maar zeker weer een serieuze optie beginnen te lijken. Advocaat Frans de Weger: ,,Als daar ruimte ontstaat, waarom kun je dan geen bekerfinale spelen?’’

Bij Feyenoord voelen ze niet de behoefte om officieel te reageren op de woorden van hun voormalig directeur Eric Gudde. Het standpunt van de Rotterdammers is volgens de club immers al geruime tijd duidelijk. De toewijzing van de Europese tickets is wat Feyenoord betreft geen punt van discussie meer. Het spelen van de finale om de beker in elk geval te kunnen uitreiken - en zo bijvoorbeeld een mooie seizoensopening te kunnen organiseren als alternatief voor de Johan Cruijff Schaal - vinden de Rotterdammers wel een aardige/goede gedachte.

Poll

De bekerfinale FC Utrecht-Feyenoord moet nog worden gespeeld

  • Ja (74%)
  • Nee (26%)
19417 stemmen