Volledig scherm
Jaap Stam (l) met Giovanni van Bronckhorst bij zijn debuut als trainer van PEC Zwolle tegen Feyenoord. © Pim Ras Fotografie

Feyenoord ziet in Jaap Stam opvolger Van Bronckhorst

Feyenoord ziet in Jaap Stam een serieuze kandidaat om na de zomer trainer Giovanni van Bronckhorst op te volgen in Rotterdam. Technisch directeur Martin van Geel heeft de huidige trainer van PEC Zwolle reeds gepolst om te kijken of Stam iets voelt voor een dienstverband in de Kuip.

Door Mikos  Gouka

Feyenoord zag zich genoodzaakt om verder te zoeken naar een nieuwe trainer toen Dick Advocaat recent geen trek bleek te hebben in een functie in de Kuip. Dat was tevens een streep door de rekening van het scenario om Dirk Kuyt snel klaar te stomen voor de baan van hoofdtrainer. Kuyt zou bij Advocaat ervaring kunnen opdoen zoals Phillip Cocu dat ooit onder de Hagenaar deed bij PSV. In de tussentijd kon Kuyt zijn hoogste trainersdiploma halen.

Poll

Is Stam de juiste man voor Feyenoord?

  • Ja (50%)
  • Nee (50%)
74065 stemmen

Stam moet PEC dit seizoen in de eredivisie houden. De oud-international werkte eerder als trainer bij Jong Ajax en het Engelse Reading. Als Stam en Feyenoord inderdaad met elkaar in zee wensen te gaan, moeten de Rotterdammers een afkoopsom betalen aan PEC Zwolle, waar Stam een doorlopend contract heeft. Stam noemde de interesse van Feyenoord eerder al ‘een eer’. 

Bekijk hieronder de aflevering van de voetbalshow Panenka: ‘Laat Gio alstublieft het seizoen afmaken bij Feyenoord’.