Volledig scherm
Leon de Kogel. © Erik van 't Woud

Financiële steun van FC Utrecht voor Leon de Kogel

De competitiewedstrijd in de eerste divisie tussen Jong FC Utrecht en Go Ahead Eagles, op maandag 11 februari in Stadion Galgenwaard, staat in het teken van Leon de Kogel (27). De oud-spits van beide clubs raakte vorig jaar zomer zwaargewond bij een verkeersongeluk met een taxi op Malta. 

De Kogel vocht aanvankelijk voor zijn leven, maar inmiddels gaat het de goede kant op met de aanvaller. Als profvoetballer zal hij echter nooit meer in actie kunnen komen.

De recette van de wedstrijd in Utrecht en de opbrengst van de verkoop van het speciale programmaboekje zijn voor De Kogel bestemd. Hij kan daarmee een deel van de medische kosten betalen die hij heeft gemaakt en nog moet maken.

  1. Koeman stoort zich aan ‘negatief sentiment’ in Nederland
    Video

    Koeman stoort zich aan ‘negatief sentiment’ in Nederland

    Ronald Koeman maakte vanmiddag een bij vlagen kribbige indruk bij de persconferentie voor het laatste EK-kwalificatieduel van morgenavond in Amsterdam tegen Estland. De bondscoach baalde van het sentiment dat leefde in Nederland, nadat Oranje zich zaterdag in Belfast tegen Noord-Ierland plaatste voor het EK. ,,Het gevoel in Nederland was veel te negatief”, doelde Koeman onder meer op de column van Willem van Hanegem op deze site.