Volledig scherm
© anp

Fonds Gehandicaptensport als sponsor op uitshirt Ajax

UpdateAjax speelt de eerste helft van het volgend seizoen met het logo van het Fonds Gehandicaptensport op het uitshirt. Hoofdsponsor Aegon staat de plek op het tenue gedurende die periode af. Dat maakte Ajax woensdag bekend. Ajax en Aegon willen het fonds op deze manier helpen meer aandacht te vragen voor gehandicaptensport.

Naast het eerste elftal zullen ook Jong Ajax en het vrouwenelftal tijdens uitwedstrijden in de competitie en beker met de naam van het fonds op het tenue spelen. Tijdens thuiswedstrijden en alle internationale wedstrijden speelt Ajax wel gewoon met het logo van verzekeraar Aegon op het shirt. Ajax speelde de afgelopen seizoenen wel vaker met het logo van het Fonds Gehandicaptensport op het shirt, maar dat betrof vaak een enkele thuiswedstrijd.

Aegon zou in eerste instantie na dit seizoen stoppen als hoofdsponsor van Ajax. De club bleek echter meer tijd nodig te hebben om een opvolger voor de verzekeraar te vinden. Daarom werd het contract eind maart verlengd tot het einde van dit kalenderjaar.