Volledig scherm
Fortuna Sittard spelers na de gewonnen wedstrijd van Fortuna Sittard tegen Jong PSV in de Jupiler League. Met de winst promoveert Fortuna naar de eredivisie. © ANP

Fortuna bevestigt aanstelling Eijer

Fortuna Sittard bevestigt de aanstelling van Rene Eijer als nieuwe hoofdtrainer. De partijen waren al zo goed als akkoord met elkaar, maar nu zijn ook formeel de handtekeningen onder het contract gezet. De voormalig middenvelder van Sparta, VVV en Vitesse tekent voor twee jaar.

Door Dennis van Bergen

Kevin Hofland, de grote man op de achtergrond in Sittard, tekende een nieuw contract voor vier seizoenen bij de naar de eredivisie gepromoveerde club. De vroegere prof van onder meer Fortuna Sittard, PSV, Feyenoord en het Nederlands Elftal is nog niet in het bezit van de hoogste trainerspapieren. In zijn hoedanigheid als assistent-trainer en technische man houdt zich al enige weken nadrukkelijk bezig met het samenstellen van de selectie.

Sieb Dijkstra verlengde zijn contract als keeperstrainer met twee seizoenen, terwijl in Kristof Aelbrecht een nieuwe assistent werd aangetrokken. Hij tekent voor vier jaar.