Volledig scherm
Het Elftal van de Week na de negende speelronde. © AD Sportwereld

Fortuna hofleverancier na stunt tegen Feyenoord

Fortuna Sittard stuntte gisteren door Feyenoord in eigen huis met 4-2 te verslaan. Die prestatie is duidelijk terug te zien in het Elftal van de Week. De Limburgers ‘leveren’ vier spelers. Ook PSV en Sparta zijn met een tweetal vertegenwoordigd bij de beste elf spelers van speelronde negen.

Volledig scherm
Amadou Ciss staat na zijn twee goals tegen Feyenoord in het Elftal van de Week. © BSR Agency

Na acht wedstrijden zonder zege boekte Fortuna tegen Feyenoord zijn eerste overwinning van het seizoen. Met twee doelpunten was het aandeel van de Senegalese spits Amadou Ciss groot. Van de vier Fortunezen krijgt hij met een acht het hoogste cijfer. Medespelers Bassala Sambou en Mark Diemers blijven met een 7,5 net achter. De vierde Fortuna-speler is Branislav Ninaj, die als leider van de defensie een sterke wedstrijd speelde. 

PSV had er een uur voor nodig, maar versloeg VVV-Venlo daarna alsnog (4-1). Met name Steven Bergwijn en Donyell Malen maakten indruk met respectievelijk een en twee doelpunten, goed voor een beoordeling van een acht. Ook Sparta levert met Abdou Harroui en Lassana Faye twee spelers. Harroui scoort met een 7,5 net een half puntje meer dan medespeler Faye. 

Van de top 3 in het spelersklassement van AD Sportwereld haalde alleen koploper Daley Blind (een acht) het Elftal van de Week. De 29-jarige verdediger kwam met Ajax op bezoek bij ADO Den Haag nauwelijks in de problemen.

Na negen duels voert hij het klassement aan met een gemiddelde van 7,11, met een zeven op de voet gevolgd door Teun Koopmeiners (AZ) en Joël Drommel (FC Twente).

Volledig scherm
Speler van het Jaar-klassement. © AD Sportwereld