Volledig scherm
Alessandro Ciranni namens MVV in duel met Jong Ajax-aanvaller Dennis Johnsen. © ANP Pro Shots

Fortuna neemt Belgische verdediger Ciranni over van MVV

Fortuna Sittard heeft de Belgische voetballer Alessandro Ciranni vastgelegd. De 22-jarige verdediger komt over van MVV en tekent een contract voor drie jaar bij de uit de Jupiler League gepromoveerde club. Ciranni is de eerste versterking van de Limburgse club die na zestien jaar weer gaat uitkomen in de eredivisie.

,,Alessandro is een getalenteerde jonge speler met veel groeipotentieel. Hij komt voort uit de jeugdopleiding van KRC Genk", zegt voorzitter Isitan Gün. ,,Hij is aanvallend ingesteld, waarbij zijn snelheid natuurlijk goed van pas komt. Echt een speler die past in de langetermijnstrategie van de club."

Ciranni kwam sinds 2016 uit voor de club uit Maastricht. ,,Ik ben een ambitieuze speler en die ambitie vind ik ook terug bij Fortuna Sittard", zegt de Belg. ,,Dat hebben ze dit seizoen wel bewezen. Samen met mijn medespelers wil ik ervoor zorgen dat we ons volgend seizoen handhaven en een rol van betekenis kunnen spelen."

Fortuna Sittard on Twitter

DEFINITIEF✍🏼 | Alessandro Ciranni tekent bij Fortuna Sittard. De verdediger komt over van MVV Maastricht en tekent tot medio 2021. Lees meer ➡️ https://t.co/z5rR6JJ5Jk #️⃣ #SamenNaoVeure #WelkomAlessandro