Volledig scherm
© BSR Agency
3
EINDE
0
  • Mark Diemers 58'
  • Vitalie Damascan 61'
  • Agim Zeka 76'

Fortuna op halve kracht veel te sterk voor ADO

Fortuna Sittard heeft vanavond ADO Den Haag op overtuigende wijze uit het bekertoernooi gewipt. In Zuid-Limburg werd het 3-0 voor de flink gewijzigde thuisploeg.

Door Yorick Groeneweg

Waar trainer Fons Groenendijk ADO Den Haag in de sterkst mogelijke opstelling liet beginnen, koos zijn collega bij Fortuna Sittard voor een flink gewijzigd elftal. Sjors Ultee liet maar liefst zes andere spelers aan de aftrap verschijnen dan afgelopen weekeinde, toen in de competitie van VVV (4-1) ook al ruim gewonnen werd.

Fortuna werd vanavond wel in de wedstrijd geholpen door scheidsrechter Siemen Mulder. Hij gaf de Limburgers na 58 minuten een strafschop na een vermeende overtreding van Elson Hooi op Felix Passlack. Mark Diemers schoot onberispelijk raak. Drie minuten later stond het al 2-0. Nu was Diemers uit een hoekschop de aangever en Vitalie Damascan de afmaker.

Fortuna leunde de hele wedstrijd al achterover en hoefde nu helemaal niet meer naar voren. Toch deed het dat wel, om het publiek te vermaken. Zo werd het nog 3-0, want Agim Zeka scoorde bij het begin van het Haags Kwartiertje en maakte zo de lange terugreis voor de bezoekers nog wat zwaarder.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
ADO-coach Alfons Groenendijk. © BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency